Hoppa till innehåll

Sundskajen 22

Limhamns hamnområde

Om lokalen

Beskrivning

Längst ner på Sundskajen finner ni denna rogivande butikslokal. De stora fönsterpartierna sträcker sig längs med lokalen och här kan man njuta av den vackra utsikten året om. Lokalen har mörkgrått klinker, pentry med pausmöjlighet och ett helkaklat WC med dusch. Lokalen är även försedd med jalusigaller för fönsterna.

Omgivning

Limhamns hamnområde tillhör stadsdelen Limhamn-Bunkeflo, Malmö. Fram till 1999 fanns en omfattande färjeverksamhet i hamnen. Det gick bilfärjor till Dragör i Danmark. Färjelinjen lades ned hösten innan Öresundsförbindelsen öppnade. I fiskehamnen, som är uppdelad i norra- och södra-fiskehamnen råder ständig verksamhet bland hoddor och båtar. En handfull yrkesverksamma fiskare har här sin utgångspunkt utöver åtskilliga fritidsfiskare och kutterfolk. I södra delen av hamnområdet ligger Limhamns småbåtshamn. Småbåtshamnen är den största i Malmö-området. Utanför strandlinjen ligger Ön i Limhamn. Den är inte naturlig utan består av fyllnadsmassor från Kalkbrottet. Innanför strandlinjen utvecklas hamnområdet till ett modernt bostadsområde Kajen som kommer att kallas Glasbrukskajen skapas som ett nytt promenadstråk, och som en förlängning på Ribersborgsstranden. Det nya området kommer att kallas Limhamns Sjöstad. Innanför kajen skapas en ny park, Glasbruksparken.

Kommunikation

Här finns goda busskommunikationer både in till Limhamn och till Centralen.

Om området

Limhamns hamnområde

Att bo på en egen ö eller i Limhamns läge som är under byggnation är något alldeles speciellt. För barnen finns många fina platser att leka på och vart man än vänder blicken syns havets blå vågor.

Det fria havsnära läget i kombination med närhet till Limhamns bykänsla och Malmös breda utbud ger dig ett boende med fina förutsättningar för en riktigt njutbar livsstil. I småbåtshamnen bakom snabbköpet och Friskis & svettis anläggning på Ön, guppar segelbåtarna vid bryggan. på andra sidan finns storstadslivet på bekvämt avstånd. Det går snabbt att ta sig in till limhamn eller Malmö.

Fakta

Typ:
Butik
Område:
Limhamns hamnområde
Yta:
64 kvm
Våning:
1
Nummer:
677-102-02

Kontaktpersoner

Lokalgruppen

Lokalgruppen