Hoppa till innehåll

Senior

Nu har vi utökat våra 10 55+ boende med två 65+ boende. Vad betyder då detta? Jo att du/ni som fyllt antingen 55 eller 65 år och inte har barn som bor hemma kan söka bostad i något av dessa hus. Vi arrangerar aktiviteter i alla våra seniorboenden och därför vänder vi oss särskilt till dig som vill engagera dig i ditt boende och som söker gemenskap med dina grannar.

Alla våra lägenheter förmedlas via Boplats syd. Du behöver vara registrerad hos Boplats syd för att kunna söka en ledig lägenhet. Läs mer om hur du söker en lägenhet här.

MKBs seniorboende riktar sig främst till dig som fyllt 55 år och nu har vi även lägenheter för 65-åringar och som inte har barn som bor hemma. Välkommen du som vill engagera dig i ditt boende och gillar gemenskap med dina grannar.

MKB efter jobbet

MKB efter jobbet är aktiviteter som arrangeras av våra seniorvärdar. Det kan bland annat vara föreläsningar, utflykter och gemensamma aktiviteter.

Nu har vi ett nytt program för Våren 2024!

Du kan boka digital här.

Program våren 2024 (PDF-dokument, 2 MB)

Har du frågor mejla gärna till mkbefterjobbet@mkbfastighet.se

Du hittar MKB - efter jobbet på Facebook »

GettyImages-1126085242_ret.jpg

Att bo i ett MKB seniorhus

I ett seniorhus hos MKB är det lätt att delta i aktiviteter och hitta på egna tillsammans med grannarna. Anette & Cecilia är bosociala konceptutvecklare senior och ansvarar för MKB Efter Jobbet aktiviteterna.

Kärnan i vårt seniorkoncept är att du som bor här är med från starten och formar gemenskapen och boendets karaktär. Det skall vara roligt, inspirerande och mycket glädje.

En ideell förening med styrelse

I de flesta av våra seniorhus har man startat en ideell förening tillsammans med MKB. Man tillsätter också grupper för att ta hand om till exempel nöjen, odling och ett gemensamt café. Styrelsen består av medlemmar bland dem som bor i huset och väljs på frivilligbasis genom årsmöten.

Detta gör en MKBs seniorförening

Föreningen samlar ihop önskemål och idéer från de boende och försöker förverkliga dessa tillsammans med MKB. Det kan vara allt från gemensamma fixardagar till påsklunch och grillaftnar. Det kan också vara aktiviteter som bingo, dartspel eller canasta. Eller kanske en bokcirkel och kurser i målning och handarbete.

Hör gärna av dig om du har några frågor:
Anette och Cecilia
Bosociala konceptutvecklare MKB senior
mkbefterjobbet@mkbfastighet.se
040-31 37 51 eller 040-13 10 94

Anette o Cecilia 03 rev.jpg

Snabblänkar

Kontakter