Hoppa till innehåll

Senior

Våra seniorhus

MKBs seniorboende riktar sig främst till dig som fyllt 55 år och inte har barn som bor hemma. Vi vänder oss till dig som vill engagera dig i ditt boende och söker gemenskap med dina grannar.

Lägenheterna i våra seniorhus är helt vanliga lägenheter och har inte genomgått någon anpassning. Samtliga hus har hiss från markplan. Tvättstugorna är praktiskt placerade, antingen på bottenvåningen eller högre upp i fastigheten.

Några av husen har gemensamhetslokaler där våra temaaktiviteter anordnas. Aktiviteterna vänder sig till dig som är intresserad av att träffa vänner och grannar. Du behöver inte vara boende i MKBs seniorhus för att delta. I de flesta av våra seniorhus har de boende startat föreningar som arrangerar allt från café till målarstuga. MKB har cirka 690 seniorlägenheter.

Augustenborg

På Augustenborg kan du bo gott i seniorhuset tillsammans med andra. Här finns gemensamhetslokal och en aktiv förening.

Mer om husen på Augustenborg

I fastigheten på Norra Grängsbergsgatan 42 finns på entréplan en nyare gemensamhetslokal med kafé, växthus, terrass, trådgård med odlingslådor samt boulebana.

Norra Grängesbergsgatan 44 byggdes 2002 och består av 32 tvårumslägenheter där samtliga har balkong eller terrass. Det finns även en stor innergård med blomsterplanteringar och bänkar.

Adress: Norra Grängesbergsgatan 44
Adress: Norra Grängesbergsgatan 42 A-C

Dammfrigården

Fastigheten är byggd 1983 och är ett tiovåningshus bestående av två-, tre- och fyrarumslägenheter.

Mer om Dammfrigården

Den ståtliga byggnaden tilldelades Malmös stadsbyggnadspris 1984 och från de övre våningsplanen har man en fantastisk utsikt över staden. I husets bottenplan finns gemensamhetslokaler med aktiviteter som drivs av Västra Innerstadens stadsdelsförvaltning samt en restaurang med servering sju dagar i veckan.

I huset finns en styrelse som ordnar en hel del aktiviteter av varierande slag.

Adress Köpenhamnsvägen 8/Korsörvägen 1.

Halvslaget

Fastigheten Halvslaget står klar 2022 och är speciellt för dig som fyllt 65 år. Det finns 147 lägenheter med 1-4 rum och kök.

Mer om Halvslaget

De är utrustade med bland annat diskmaskin och tvättutrustning och de flesta har balkong eller uteplats. På den härliga innergården finns boulebana, växthus, grill och sittplatser. Inom fastigheten finns ett MKB kontor, ett seniorgym, två stora gemensamhetslokaler samt en gästlägenhet.

Halvslaget ligger i den nya delen av Limhamn, nära den fina kajpromenaden, som inbjuder till sköna promenader. I området finns idag bland annat en vårdcentral, en matbutik, en blomsterbutik, ett apotek och en stor stadsdelspark. Fler parker, torg och mer samhällsservice kommer att växa fram de närmaste åren. In till Limhamns centrum tar det några minuter till fots eller med cykel.

Adresser:

Betonggatan 9, 13 och 17
Murbruksgatan 14A 16, 18

Holma

Här finns 70 lägenheter fördelade på två- och trerumslägenheter och en trevlig grönskande gård med goda möjligheter till umgänge och grillning sommartid!

Information om Holma seniorhus

Fastigheten på Hyacintgatan 42-46 har seniorlägenheter.

Den byggdes 1972 och blev ombyggd 1993.

På bottenplan finns en rymlig gemensamhetslokal där aktiviteter och café drivs av den ideella föreningen Café Nejlikan. Här finns även en väl fungerande självförvaltning, vilket innebär att den som vill kan hjälpa till att sköta gården och allmänna utrymmen mot viss ersättning. En gästlägenhet finns till de boendes förfogande mot en mindre avgift. I huset finns även fotvård och frisör.

Katrinelund

Fastigheten på Katrinelundsgatan 4 byggdes i början på 1960-talet och består av 85 lägenheter fördelade på ett- till trerumslägenheter.

Mer om huset på Katrinelund

På entréplan finns en nyare tillbyggnad som fungerar som träffpunkt och gemensamhetsutrymme, en ljus veranda försedd med korgmöbler välkomnar de boende och från gemensamhetslokalen nås den trevliga uteplatsen.

Föreningen Café Solrosen driver café i gemensamhetslokalen och arrangerar även aktiviteter. Aktiviteterna är öppna för alla i mån av plats. Här finns även en välfungerande självförvaltning, vilket innebär att den som vill kan hjälpa till att sköta gården och allmänna utrymmen mot viss ersättning. I fastigheten finns även en gästlägenhet som kan hyras mot en mindre avgift.

Nytt på Katrinelund

I området Katrinelund, nära Willys, utvecklar vi 88 moderna hem som står klara 2022.

Läs mer om nya Katrinelund

Fastigheten är speciellt till för dig som fyllt 65 år vid inflyttningen. Lägenheterna har 1-3 rum och kök, är utrustade med diskmaskin och tvättutrustning och de flesta har balkong och uteplats. Du som flyttar in här bjuds in till en härlig gemenskap. Här finns möjlighet att hänga med på utflykter, guidade turer och konserter hela året. Eller så tar du bara hissen ner till innergården med grillplats och sköna rum för att umgås. I fastigheten kommer det att finnas ett seniorgym och en gemensam lokal för till exempel föreläsningar och föreningsliv. I boendet ingår också möjlighet att boka en gästlägenhet.

Adresser: Östra farmvägen 6D och 6E

Lorensborg

Huset har 16 våningar och högt upp i huset bjuds man på en otrolig utsikt mot havet och mot Pildammsparken.

Mer om huset på Lorensborg

Hallingsgatan 6A är vårt seniorhus på Lorensborg. Fastigheten är byggd 1959 och består av 65 lägenheter. Huset har 16 våningar och högt upp i huset bjuds man på en otrolig utsikt mot havet och mot Pildammsparken.

Möjligheten att umgås runt gemensamma intressen finns i den lokal som står till de boendes förfogande för möten och trevligt umgänge. Aktiviteter och café drivs av den ideella föreningen Café sexan.

Gym finns att tillgå för de boende i huset på nionde våningen.

Adress: Hallingsgatan 6 A-C

Nydala

Fastigheten på Eriksfältsgatan 71 byggdes 1962 och består av 113 lägenheter fördelade på en- till fyrarumslägenheter.

Mer om Nydala

På andra våningen finns en rymlig gemensamhetslokal med stor terrass mot Nydalatorget. Här driver föreningen Café Lyckan café samt anordnar aktiviteter för de boende. Aktiviteterna är öppna för alla i mån av plats. Möjlighet finns att medverka i självförvaltning, vilket innebär att du som vill kan hjälpa till att sköta gården och allmänna utrymmen får avdrag på hyran varje månad.

Adress: Eriksfältsgatan 71 A-B, Nydalatorget 2

Rådmansvången

Havsuttern på Kapellgatan 12/ Möllevångsgatan 18, drivs i samarbete med Malmö Stad. Fastigheten består av en- och tvårumslägenheter med kokvrå, på varje våningsplan finns ett gemensamt utrymme med kök och möblerat vardagsrum.

Mer om Havsuttern

Fastigheten är byggd 1905 och en omfattande renovering gjordes 1993.

Till fastigheten hör även en mindre, men mycket trivsam innergård. Aktiviteter anordnas av stadsdelsförvaltningen. Trygghetsboende är en boendeform för dig som är 70 år eller äldre, har en känsla av otrygghet och har ett behov av serviceinsatser från hemtjänsten eller får dina serviceinsatser utförda på annat sätt.

Adress: Möllevångsgatan 18

Sorgenfri

Fastigheten består av 50 lägenheter fördelade på en- till fyrarumslägenheter.

Mer om Sorgenfri

Lägenheterna har god tillgänglighet. Fastigheten har nyligen gjorts till seniorfastighet. Det finns en intressegrupp i huset som träffas under trevliga former.

Adress: Torekovsgatan 1-3, Spånehusvägen 83, Arildsgatan 2

Örtagård

Fastigheten består av 88 lägenheter fördelade på en-, två och trerumslägenheter. Adress:Hårds väg 58-66

Solbacken

Lien, Vilebovägen 27

Mer om Lien

Lien är färdigställdes 2007, har ca 50 lägenheter. Huset har 5 plan med en lummig och skön innergård.

Det är loftgångar mot gården och stora generösa balkonger på utsidan. Läget är nära till gröna strövområden, mitt i villakvarter.

Övernattningslägenhet finns att låna för långväga gäster och i denna kan husets gäster umgås i under trevliga former.