Hoppa till innehåll

Att hyra i Greenhouse

Greenhouse är ett unikt koncept och har därför är också uthyrningen lite annorlunda än för våra andra lägenheter.

För Greenhouse gäller att du ska vara intresserad av att bo i just Greenhouse. För att säkerställa detta finns två obligatoriska steg när du söker lägenhet som handlar om att svara på en enkät och komma på en informationsträff.

De här stegen ingår i uthyrningen av lägenheterna i Greenhouse

  1. Ledigblivna lägenheter publiceras på www.boplatssyd.se. Förutom MKB:s sedvanliga krav tillkommer även ett krav på att du ska vara intresserad av att bo i just Greenhouse med konceptet kring den hållbara livsstilen och odling.
  2. Du som anmält intresse och klarat MKB:s grundkrav får ett frågeformulär (via mejl om du har det annars genom personlig kontakt).
  3. Du som lämnat svar går vidare eller får avslag.
    För att gå vidare behöver sina svar motsvara de uppsatta kriterierna (som har tagits fram i samråd med de forskare som ska studera och följa upp våra miljösatsningar i Greenhouse).
  4. Du som gått vidare kallas till en obligatorisk informationsträff.
  5. De som varit på informationsträffen rangordnas sedan utifrån söktid hos Boplats Syd på varje lägenhet. För cirka 30 % av lägenheterna kommer boendetiden i nuvarande MKB lägenhet att vara avgörande.
  6. Vid kontraktskrivningen kommer du som kund även att få skriva under ett grönt tilläggasavtal där vi gemensamt åtar oss att göra vårt bästa för att Greenhouse ska vara ett hållbart boende.
  7. När du har fått en lägenhet i Greenhouse gäller samma regler som vanligt, det vill säga att din kötid nollställs och du får en boendetid hos MKB som gäller från och med inflyttningsdatum i Greenhouse.

Krav att svara på vår enkät

Greenhouse är ett av MKBs utvecklingsprojekt där vi testar nya hållbara lösningar för den framtida hyresrätten. Konceptet bygger hållbar livsstil och odling.

Vi vill därför försäkra oss om att du som flyttar in är intresserad av detta koncept och vill testa och använda de lösningar vi har valt samt är villig att delta i undersökningar och enkäter.