Hoppa till innehåll

Kronborgsvägen 8

Kronborg

Om lokalen

Beskrivning

På Kronborgsvägen finns nu en butikslokal med stora skyltfönster utmed vägen. Butiksdelen har en trevlig planlösning i två plan (90 kvm) samt en källare med personal/lagerutrymme i källarplan (140 kvm).

Om området

Kronborg

Kronborg upplevs som en ung och levande stadsdel mitt i en attraktiv del av Malmö. Här är det nära till centrum samtidigt som Pildammsparkens lugn och ro finns alldeles i närheten.

Området

Längs Köpenhamnsvägen ligger kaféer och restauranger, bank och butiker av olika slag. Det är nära till Triangeln och avståndet till Ribersborg är nästan lika kort. På Kronborg finns flerfamiljshus från andra halvan av 1940-talet. I området ligger flera skolor, bland annat Parkskolan.

Bostäderna

I kronborg finns lägenheter i alla storlekar i hus med flera våningar. Här finns välplanerade bostäder i 50-tals hus men också helt nya bostäder i ett hus som stod klart 2018/2019.

Historia

Namn på gator och kvarter har hämtats från Danmark. Kronoborg syftar också på Kronborgs slott i Helsingör. Delar av denna gamla odlings- och betesmark användes under Baltiska utställningen år 1914 för jordbruksutställningen.

Fakta

Typ:
Butik
Område:
Kronborg
Yta:
258 kvm
Våning:
1
Nummer:
510-045-02

Kontaktpersoner

Lokalgruppen

Lokalgruppen