Hoppa till innehåll

Kronborgsvägen 10A

Kronborg

Om lokalen

Beskrivning

Nu finns chansen att hyra en fin butikslokal mitt på Kronborgsvägen i västra Malmö. Lokalen har entré direkt från gatan och erbjuder en fin butiksyta med bra exponeringsmöjligheter. Till lokalen finns även ett källarförråd på ca 20 kvm. Hör av dig till oss och berätta om din verksamhet!

Omgivning

Kronborg är ett bostadsområde i Västra Innerstaden, Malmö. Området följer västra sidan av Pildammsparken. Bebyggelsen består i huvudsak av flerfamiljshus från andra halvan av 1940-talet. Det mesta är bostadsrätter, men det finns även en del hyresrätter här. Flertalet hus har 4-6 våningar, förutom ett punkthus med 14 våningar. Här finns generösa gräsytor mellan lamellhus som vänder gavlarna mot Pildammsparken.

Kommunikation

Buss 1 stannar strax utanför lokalen. Med denna linje tar du dig från Elinelund till Kristineberg. Det är lätt att ta sig hit med cykel och det finns goda möjligheter att stanna med bilen utanför lokalen.

Om området

Kronborg

Kronborg upplevs som en ung och levande stadsdel mitt i en attraktiv del av Malmö. Här är det nära till centrum samtidigt som Pildammsparkens lugn och ro finns alldeles i närheten.

Området

Längs Köpenhamnsvägen ligger kaféer och restauranger, bank och butiker av olika slag. Det är nära till Triangeln och avståndet till Ribersborg är nästan lika kort. På Kronborg finns flerfamiljshus från andra halvan av 1940-talet. I området ligger flera skolor, bland annat Parkskolan.

Bostäderna

I kronborg finns lägenheter i alla storlekar i hus med flera våningar. Här finns välplanerade bostäder i 50-tals hus men också helt nya bostäder i ett hus som stod klart 2018/2019.

Historia

Namn på gator och kvarter har hämtats från Danmark. Kronoborg syftar också på Kronborgs slott i Helsingör. Delar av denna gamla odlings- och betesmark användes under Baltiska utställningen år 1914 för jordbruksutställningen.

Fakta

Typ:
Butik
Område:
Kronborg
Yta:
160 kvm
Våning:
1
Nummer:
500-601-02

Kontaktpersoner

Lokalgruppen

Lokalgruppen