Hoppa till innehåll

Östra Rönneholmsvägen 2 Rådmansvången

Om lokalen

Mycket fin butikslokal på bästa läge vid Triangeln!

Beskrivning

I direkt anslutning till Triangeln och Malmös centrala shoppingstråk finns nu en butikslokal med stora välvda skylfönster med utmärkta exponeringsmöjligheter och stort ljusinsläpp. Lokalen erbjuder en stor butiksyta med två generösa bågformade skyltfönster (med full takhöjd) utmed Östra Rönneholmsvägen med mycket ljusinsläpp. Butiken är charmig och har högt i tak med sekelskiftkänsla. I lokalen finns pentry och personal WC mot den lugna innegården. Det finns generösa lager/förvaringsutrymme i anslutning till personalrum. Välkomna att kontakta oss för mer information. Lokal är ej lämplig till restaurang eller livsmedelverksamhet.

Om området

Rådmansvången

Rådmansvången är de centrala och vackra, gamla kvarteren runt Triangeln. Området sträcker sig från Pildammsvägen i väst till Bergsgatan i öst, mellan Sjukhusområdet och Triangeln.

De charmiga lägenheterna från 1900-talets början har renoverats med varsam hand. Här finns också vårt spännande hus Bo 100 från 1991, utformat tillsammans med hyresgästerna. Byggnaden är belönad med Malmö stads stadsbyggnadspris.

På Rådmansvången bor du mitt i det pulserande stadslivet, med nära till restauranger, köpcentrum, teater och biografer, butiker, parker, skolor och kommunikationer.

Historia

Många av fastigheterna på Rådmansvången har en lång och intressant historia. Ett exempel är husen i kvarteret Abboten, som byggdes för att fattiga änkor efter handelsmän skulle ha någonstans att bo. Husen är byggda under början av förra seklet och ritade av arkitekterna Axel Stenberg samt Ewe och Melin. Den nationalromantiska stilen syns bland annat i de rika utsmyckningarna och ornamenteringarna.

På Östra Rönneholmsvägen finns Malmös kanske vackraste husfasad. Fastigheten byggdes 1903 i den park som en gång hyste Frans Henrik Kockums sommarhus. Arkitekten som ritade huset hette Carl-Axel Stoltz. På gården står än i dag en karusell i gjutjärn, som tillverkades vid Kockums på 1840-talet. Karusellen används nu som lusthus.

Fakta

Typ:
Butik
Område:
Rådmansvången
Yta:
120 kvm
Våning:
1
Nummer:
161-009-02

Kontaktpersoner