Hoppa till innehåll

Kronborgsvägen 7 Fågelbacken

Om lokalen

Fin butikslokal vid vältrafikerad gata

Beskrivning

Nu finns chansen att hyra en fin butikslokal vid vältrafikerad gata med bra exponeringsmöjligheter. Här får ni möjlighet att sätta prägeln för er lokal för just er verksamhet. Lokalen erbjuder "större" butiksyta, lagerdel, wc och kök. P-platsmöjlighet utanför lokalen, p-avgift. Välkomna att kontakta oss för mer information! Lämpar sig ej för livsmedelsbutik eller kiosk.

Omgivning

Liksom övriga områden i västra innerstan består Fågelbacken av lugna smågator och återvändsgrändar som omgärdas av stora, trafikerade vägar. I området finns flera mindre butiker, serviceaffärer samt ett köpcentrum vid Kronprinsen. Det är lätt att hitta ett favoritkafé eller en trevlig krog i närheten. Våra hus är tidstypiska byggnader från mitten av förra seklet. Pildammsparken och Slottsparken i närheten har fina promenadstigar och motionsspår. Det är även nära till Ribersborg och Öresundsparken. Simhallen Aq-va-kul, fotbollsplaner och Hästhagens idrottsplats ger goda sportmöjligheter. Gymnasieskolorna Borgarskolan och S:t Petriskolan ligger alldeles i närheten. Från Kronprinsen går buss 1 och 4, medan buss 5 stannar på Köpenhamnsvägen.

Kommunikation

Med tre bussar är det lätt att åka till hela Malmö från Fågelbacken. Buss 1 och 4 stannar vid Kronprinsen, medan buss 5 går från Köpenhamnsvägen. Det centrala läget gör att Fågelbacken är ett utmärkt område att cykla till och från. Många cykelbanor går genom området, så du slipper de stora bilvägarna. Många väljer att promenera den korta sträckan till och från innerstan, exempelvis genom Slotts- och Kungsparkerna eller via Davidshall.

Om området

Fågelbacken

Mellan Kronborg och Rönneholm ligger Fågelbacken, ett populärt bostadsområde i centrala Malmö. Det är lika nära till Pildammsparken som Slottsparken, och Ribersborgs långa sandstrand ligger på en kort cykelturs avstånd.

Här bor du granne med Kronprinsen och nära gågatan, men ändå i relativt lugna kvarter. Fastigheterna omges av stadsmiljö medan innergårdarna ofta är grönskande och lummiga. Det centrala läget, nära högskolan, gör att många unga Malmöbor söker sig hit. Här ligger också vårt mest centralt belägna studentboende, Xantippa på Västra Rönneholmsvägen.

Våra hus är byggda 1947-1956 och ritade av Sture Kelfve, Thorsten Roos, Tage Möller, Börge Glahn och Ole Helweg.

Fakta

Typ:
Annat
Område:
Fågelbacken
Yta:
72 kvm
Våning:
1
Nummer:
480-064-02

Kontaktpersoner