Hoppa till innehåll

Humlegatan 4A Gamla Staden

Om lokalen

Fantastisk kontorslokal i modern tappning med charm för det kreativa företaget

Beskrivning

Den perfekta kontorslokalen för det kreativa företaget! I magasinsbyggnader mitt i centrala Malmö ryms denna unika och fantastiska kontorslokal. Lokalen är modern och har genomgått en omfattande och tilltalande totalrenovering där dåtidens detaljer och byggnadsteknik har bevarats, såsom takbjälkar och orginalfönster. Lokalen har en trevlig planlösning med stort ljusinsläpp och interiören domineras av vackra materialval. Byggnadens charm lever kvar i modern tappning och bidrar till lokalens tilltalande atmosfär, vilken är representativ och trivsam för personal och besökare.

Omgivning

I de spännande och storslagna kvarteren i Gamla Staden har såväl kungligheter som andra storheter bott genom tiderna. Våra lokaler finns på några av Malmös mest historiska och attraktiva adresser. Gamla Staden är området som ligger mellan Kungsparken och Drottningtorget, från de charmiga kullerstensgatorna på Väster till det pampiga Stortorget och Caroli. Här driver man företaget mitt i centrala Malmö bland butiker, kaféer, krogar och restauranger, biografer, museer och all tänkbar service!

Kommunikation

Mycket goda kommunikationer ett stenkast ifrån Malmö Central och goda parkeringsmöjligheter finns i direkt anslutning till lokalen.

Om området

Gamla Staden

I de spännande och storslagna kvarteren i Gamla Staden har såväl kungligheter som andra storheter bott genom tiderna. Våra lägenheter finns på några av Malmös mest historiska och attraktiva adresser.

Gamla Staden är området som ligger mellan Kungsparken och Drottningtorget, från de charmiga kullerstensgatorna på Väster till det pampiga Stortorget och Caroli. Här bor man mitt i centrala Malmö bland butiker, kaféer, krogar och restauranger, biografer, museer och all tänkbar service!

Sjöbergska palatset

Stenkonservator från Toscana som restaurerar Sjöbergska palatsets fasad.2012 restaurerade MKB Fastighet AB Sjöbergska palatset med hjälp av bland annat stenkonservatorer och dekorationsmålare. Huset är byggnadsminnesmärkt och restaureringen skedde med metoder och material som är anpassade till byggnadens ålder, karaktär och kulturhistoriska värden.
– Dekorationsmålningen är ett unikt projekt. Hantverkarna försökte återskapa äldre målningar utifrån gamla fotografier i kombination med en intressant nytolkning. De 120 år gamla fönsterna fick tillbaka sin gamla färgsättning och de målades åter i linoljefärg. Istället för att byta ut skadad sten i fasaden användes ett naturhydrauliskt stenlagningsbruk, vilket är en relativt ny produkt i Sverige, säger Johanna Hadmyr, byggnadsantikvarie hos Sweco Architects, som övervakade restaureringen.

Sjöbergska palatset uppfördes 1893-94 efter ritning av arkitekt Alfred Arwidius. Byggherre var Axel Paulus Sjöberg, en av stadens mest framstående industrientreprenörer. I direkt anslutning till palatset finns tillhörande fabrikskomplex bevarat, uppfört 1860-1911. Här pågick verksamhet fram till 1930-talet, då fabriksverksamheten flyttade ut ur innerstan. Bybyggelsen i kvarteret är den sista samlade byggnadsmiljön i Malmö där både bostadshus, fabriks- och magasinsbyggnader finns bevarade. För att säkerställa denna unika urbana fabriksmiljös kulturhistoriska värde fattades beslut om byggnadsminnesförklaring 1987 och sedan 1998 ägs fastigheten av MKB Fastighets AB.

Fakta

Typ:
Kontor
Område:
Gamla Staden
Yta:
175 kvm
Våning:
1
Nummer:
282-008-01

Kontaktpersoner