Hoppa till innehåll

Fagerstagatan 1

Norra Sofielund

Om lokalen

Beskrivning

Nu finns chansen att hyra en stor kontorslokal om 955kvm i fastigheten Kampen. Här finns plats för ett flertal kontorsplatser och mötesrum. Tillträde sommaren 2023. Välkomna att kontakta oss för mer information.

Om området

Norra Sofielund

Här bor du i något av våra charmiga hus från början av 1900-talet, där lägenheterna har högt i tak och lite annorlunda planlösningar. Eller flyttar du in i kvarteret Trevnaden som stod klart 2014/2015.

Norra Sofielund gränsar till Möllevången med sitt internationella torg och mysiga gator med krogar. Men du hittar även butiker, jouraffärer och pizzeria i närområdet.

Sofielundsskolan ligger ett stenkast från våra fastigheter. Här finns flera busshållplatser och goda kommunikationer till resten av stan.

Bostäderna

I Norra Sofielund har vi bostäder i alla storlekar från ettor till radhus med fem rum och kök. De flesta av våra fastigheter är byggda mellan 1910 och 1938 samt 2014. I det senast byggda huset kvarteret Trevnanden finns radhus, lägenheter och ett helt kollektivhus.

Historia

Sofielund delades i två delar – en nordlig och en sydlig – 1874, på grund av den nya järnvägen mellan Malmö och Ystad som gick genom området. Namnet kommer efter Sophia Charlotta Bauert som tillsammans med sin make Hans köpte en gård här i slutet av 1700-talet.

Fakta

Typ:
Kontor
Område:
Norra Sofielund
Yta:
955 kvm
Våning:
1
Nummer:
801-0401-02

Kontaktpersoner

Lokalgruppen

Lokalgruppen