Hoppa till innehåll

Gröndal

Gröndal är ett lugnt och trivsamt höghusområde i södra Malmö. På ena sidan omges det av ett villaområde och på den andra sidan av Stadiongatan och köpcentret Mobilia.

Vi planerar att bygga nya hus i området

MKB planerar att bygga två åttavåningshushus med totalt 100 lägenheter på Teknikergatans parkering. Om allt går enligt planerna börjar vi bygga under sommaren 2021. Här kan du läsa:

Området

Gröndal gör skäl för sitt namn. Mellan höghusen och i de kringliggande villakvarteren finns gott om gräsmattor och grönområden som skapar lummighet och trivsel.

Från våra fastigheter är det endast en kort promenad till såväl hundrastgården som bokbussens hållplats. På andra sidan Stadiongatan ligger köpcentret Mobilia med all tänkbar service. Även i grannområdet Kulladal finns ett par matbutiker och restaurang. Musikhögskolan, sjukhuset UMAS, Svågertorp och centrala Malmö finns på cykelavstånd.

Bostäderna

Våra hus är utrustade med stora, ljusa och inglasade balkonger. Lägenheterna är trevliga med bra planlösning. På den frodiga och välskötta innergården finns en lekplats samt flera bänkar och sittplatser. Den vackra Pildammsparken ligger på gångavstånd, liksom Stadionområdet. Det är också nära till Kroksbäcksparken och de karaktäristiska kullarna söder om stan. Även det intilliggande villaområdet bjuder på många trevliga promenadvägar.

Historia

Smeden Ola Gröndal från Fosie som levde mellan 1839 och 1925 har fått ge namn åt stadsdelen. Innan höghusen byggdes i mitten av 1960-talet användes området främst till jordbruk och kolonilotter. På åtta år uppfördes tio fastigheter uppdelade på tre kvarter. MKB:s två hus i kvarteret Teknikern är byggda 1969 och ritade av Arkitektgruppen i Malmö.

Hitta hit

Finns i området

  • Affär
  • Fik och matställen
  • Förskola
  • Lekplats