Hoppa till innehåll

Bellevuegården

Vi planerar att bygga nya hus i området

Det pågår ett planeringsarbete för att bygga nya bostäder på Bellevuegården.

Malmö stads förslag till ny detaljplan (dp 5513) är antaget av politiken men överklagan har lämnats in i början av 2021. Planförslaget gör det möjligt att bygga 260 nya lägenheter och 24 radhus på Bellevuegården.

Här kan du läsa:

Området

Bellevuegården byggdes i början av 1970-talet och består av hus i olika höjder – tre, sex och nio våningar. Det idealiska läget, nära Stadionområdet, Pildammsparken och flera köpcentrum och affärer, gör Bellevuegården till ett bra och attraktivt alternativ i södra Malmö.

Bostäderna

Som ett typiskt sjuttiotalsområde består Bellevuegården av mycket välplanerade och ljusa lägenheter. Fastigheterna är välskötta med fräscha trappuppgångar och entréer.

På de stora och bilfria gårdarna mellan husen finns sandlådor och gungor, sittplatser och lummig växtlighet. Stadionområdet och den gröna Ärtholmsparken, i anslutning till området, bjuder på utmärkta lek- och idrottsmöjligheter. Det är promenadavstånd både till den vackra Pildammsparken och till Kroksbäcksparken med sina gröna kullar.

Gång- och cykelbanorna som förbinder Bellevuegården med de omkringliggande områdena är trygga att använda och gör det enkelt att cykla till centrum och andra delar av Malmö.

Historia

Bellevue är franska och betyder ”vacker utsikt”. Här fanns tidigare en lantegendom med samma namn. Våra fastigheter är byggda mellan 1960- och 1970-talen och ritade av arkitekter från Skånska Cementgjuteriet.

Hitta hit

Finns i området

  • Förskola
  • Lekplats
  • Skola
  • Områdeskontor