Hoppa till innehåll

Nydala

Nydala i södra Malmö är ett trivsamt 1960-talsområde, med torg, park och hus i varierande höjd. Goda kommunikationer och närheten till city gör området attraktivt för unga som gamla och barnfamiljer. Om du pendlar är det nära till Station Triangeln och du kan ta buss direkt till Södervärn eller Malmö C. På Nydala finns fina lekplatser, torghandel, apotek, kafe och många möjligheter till ett rikt föreningsliv.

Om du pendlar är det nära till Station Triangeln och du kan ta buss direkt till Södervärn eller Malmö C. På Nydala finns fina lekplatser, torghandel, apotek, kafe och många möjligheter till ett rikt föreningsliv.

Området och husen
Nydala består huvudsakligen av höga och låga 1960-talshus byggda kring ett större grönområde. Vid torget står ett trettonvåningshus som tidsenligt bryter mot linjen. Huset är ett av våra seniorhus. Nydalaparken gjordes om år 2000 för att rymma amfiteater, boulebana, lekplatser, bollplan och äng. Flera grundskolor finns i området.

Badmintonhallen Aura och Gullviksborgs IP ligger i närheten medan Lindängsbadet finns på bekvämt cykelavstånd. Här finns också goda parkeringsmöjligheter.

Självförvaltning
Den hyresgäst som vill får gärna engagera sig i självförvaltning, vilket innebär att sköta om omgivningarna mot viss reducering av hyran. Alla är också välkomna att ta del av de aktiviteter som ordnas av hyresgästföreningar, som fiske, boule och ungdomsverksamhet.

Hitta hit

Finns i området

  • Affär
  • Förskola
  • Lekplats
  • Skola