Hoppa till innehåll

Hermodsdal

Hermodsdal är ett grönt område, beläget i södra Malmö. Tack vare goda bussförbindelser och trygga cykelbanor är det lätt att ta sig till innerstan. Lägenheterna är välplanerade och ljusa. Du som vill kan engagera dig i självförvaltning och hjälpa till att ta hand om rabatter, trapphus eller dylikt.

Hermodsdal består av gula och röda tegelhus i olika höjder. Mellan husen finns gott om gröna ytor, parkområden och cykelvägar. Det finns relativt många parkeringsplatser, vilket gör området attraktivt för bilister. Här finns en fungerande självförvaltning, det vill säga att den kund som så önskar får hjälpa till med praktiskt arbete mot en viss ersättning.

Lägenheterna

Lägenheterna har ofta stora fönster och inglasade balkonger. På gårdarna finns miljöhus, cykelställ och sittplatser. Husen omgärdas av en rik växtlighet i form av grönskande träd och vackra planteringar.

I närheten finns både ett friluftsbad, Lindängsbadet, och flera fotbollsplaner.

Historia

Namnet Hermodsdal härstammar från en bondgård med samma namn, som tidigare låg här. Det var gårdsägaren Ola Hermodsson som namngav gården efter sin far Hermod Larsson som levde på 1800-talet. Området som Hermodsdal är byggt på har förut använts som jordbruksmark. Våra hus är ritade av Sveninvar Ekstrand och Thorsten Roos. Fastigheterna byggdes i början av 1960-talet.

Hitta hit