Hoppa till innehåll

Heleneholm

Heleneholm är ett lugnt område, centralt beläget med gångavstånd till köpcentret Mobilia. Här har vi såväl charmiga studentbostäder som fina lägenheter med stora balkonger mot en grön gård.

Våra röda suterränghus i fyra våningar, byggda i mitten av 1950-talet, utgör ett populärt boende i de södra delarna av Malmö. Lägenheterna har på ett tidstypiskt vis fått stora inbyggda balkonger och trevlig planlösning. På den gröna innergården finns sittplatser med bord och bänkar.

I den äldre och mycket charmiga fastigheten på Finlandsgatan 12-16 finns även ett antal studentlägenheter. Tjugotalshuset är i tre plan, utan hiss. Trädgården har gräsmatta, träd, cykelparkering och miljöhus för sorpsortering.

I Heleneholm finns det gott om service, med allt från matbutiker till små servicebutiker och specialaffärer. Bensinmack, pizzeria och andra restauranger hör också till utbudet. Köpcentret Mobilia, knappa tio minuters promenad härifrån, erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger en större idrottsplats för fotboll och friidrott, samt den gröna Heleneholmsparken.

Historia

Omkring 1800 köpte landskamrer Cronsioe upp flera ägor i nuvarande södra Malmö. Den nya egendomen uppkallades efter hans hustru Helena. Idrottsplatsen i Heleneholm anlades redan i början av 1900-talet, medan de flesta bostadshus byggdes först flera årtionden senare. MKB:s fastighet på Finlandsgatan 12-16 är byggd 1920. Övriga hus är ritade av Fritz Jaenecke och Sten Samuelson och byggda i mitten av 1950-talet.

Hitta hit