Hoppa till innehåll

Gullviksborg

Gullviksborg i södra Malmö är ett trevligt område med egen park och närhet till butiker och skolor. Lägenheterna från 1960-talet är ljusa och välplanerade. Den mycket lummiga och trivsamma parken har flera lekplatser, skyddade sittplatser och gott om gröna ytor.

Området genomgick en omfattande renovering på 1980-talet. Här finns möjligheten att engagera sig i självförvaltning genom att hjälpa till att ta hand om omgivningarna.

Gullviksborg är ett av våra sydligaste områden, beläget i närheten av Hermodsdal och Nydala. Området byggdes i mitten av 1960-talet. Gårdarna och den gröna Gullviksparken har fått rikligt med vackra planteringar, träd och buskar som skapar en god utomhusmiljö. Här finns slingrande gångstigar och välplanerade cykelbanor. Området har en välfungerande självförvaltning, vilket innebär att de kunder som så önskar får hjälpa till med praktiskt arbete mot en viss ersättning. Det kan handla om att rensa rabatter, plantera och städa trapphus.

Kommunikationer

Det är lätt att ta sig till andra delar av Malmö, tack vare det utbyggda cykelvägsnätet och bra bussförbindelser. Friluftsbadet i Lindängen ligger på fem minuters cykelavstånd. Ett par fotbollsplaner finns strax norr om Gullviksborg.

Historia

Samtliga hus i Gullviksborg är byggda 1965 och ritade av Svenska Riksbyggens arkitektkontor. Innan dess var området jordbruksmark och på platsen fanns tidigare en gård vid namn Gullvik. Det intilliggande villaområdet uppfördes tidigare på 1900-talet.

Hitta hit