Hoppa till innehåll

Almhög

Almhög är en grönskande stadsdel i södra Malmö. Det tidstypiska området från slutet av 1950-talet består av höga och låga tegelhus i varma färger.

Byggnaderna omgärdas av lummiga innergårdar med blommande planteringar och området korsas av upplysta cykel- och promenadvägar. En boulebana och lekplatser finns också.

Här finns goda parkeringsmöjligheter. Den lugna omgivningen tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter gör att Almhög är en trygg och trivsam bomiljö. Bussar stannar på Eriksfältsgatan. Cykelbanan som korsar Almhög leder bland annat till Heleneholm och sedan vidare till centrum.

Köpcentret Mobilia, idrottsanläggningar som Aurahallen, Gullviksborgs IP och Lindängsbadet samt flera affärer finns också på gångavstånd.

MKB äger ett fyravåningshus i kvarteret Stacken på Nydalavägen 9.

Historia

Till slutet av 1920-talet fanns en gård med namnet Almhov i Almhög. Efter att gården rivits påbörjades byggandet av ett egnahemsområde som än i dag finns i norra Almhög. På andra sidan Nydalavägen ligger Maryhill, ett liknande villakvarter som också skapades under 1920-talet. Vårt hus på Nydalavägen byggdes 1958 och ritades av arkitekten Svenivar Ekstrand.

Hitta hit