Hoppa till innehåll

Herrgården

Herrgården är ett av fem delområden i Rosengård. Våra sex fastigheter ligger alla mycket nära Rosengårds centrum med butiker, stormarknad och annan nödvändig service.

Lägenheterna finns i ljusgula tegelhus i sex våningar, byggda kring bilfria innergårdar. Åt ena hållet gränsar Herrgården mot den vackra Rosengårdsparken med idrottsplats, friluftsbad och Rosengårdsskolan i närheten.

Här ligger också den gamla herrgården som gett området dess namn, och som i dag rymmer Drömmarnas Hus. Herrgården gränsar också mot Amiralsgatan, Rosengårds centrum och Inre Ringvägen.

Husen och gårdarna

Herrgården består av en blandning av låga trevåningshus och höga hus på sex eller nio våningar. Gårdarna mellan husen är helt bilfria, vilket gör dem barnvänliga och trygga att leka på. Det finns ett antal fina lekplatser i området och gott om gröna ytor för lek och sport, både för barn och vuxna. Den som tycker om idrott hittar fotbollsplaner, ishall, Rosengårdsbadet, tennis- och boulebanor alldeles i näromgivningen. Det finns även gott om fina cykelvägar och gångbanor som leder runt och genom Herrgården.

Hitta hit