Hoppa till innehåll

Värnhem

I Värnhem bor du centralt och bra, vid en av Malmös knutpunkter. Från Värnhemstorget tar du dig lätt till hela Malmö och resten av Skåne.

Vi planerar att bygga nya lägenheter i kvarteret Hugo

Nybyggnationen omfattar ett nytt hus med cirka 11 lägenheter som byggs mellan befintliga fastigheter. Enligt planen ska lägenheterna bli ettor och treor. Vi utreder även möjligheten att omvandla vindarna i befintliga fastigheter till cirka 31 lägenheter med 1 rum och kök. Preliminär byggstart är hösten/vintern 2021 och planerad inflyttning våren 2023.

fasad.jpg

Visionsbild

Våra lägenheter i området runt Värnhemstorget finns i vackra fastigheter med trevliga innergårdar. De flesta hus är byggda under tjugotalet, men här finns också lägenheter i hus från slutet av 1970-talet.

Historia

I samband med att Malmö växte österut, byggdes Värnhemstorget under 1920-talet. Redan tidigt blev platsen en av Malmös viktigaste trafikplatser – här stannade såväl bussar som spårvagnar. Då, liksom nu, fanns här kiosk, terminal och flera hållplatser. Våra fastigheter i Värnhem är byggda i början av 1920-talet samt i slutet av 1970-talet.

Hitta hit

Finns i området

  • Affär
  • Fik och matställen
  • Förskola
  • Gym
  • Skola

Områdeskontor

City

Storgatan 12