Hoppa till innehåll

Segevång

I Malmös nordostligaste del ligger Segevång. Mitt i området ligger en oval och lummig park, som en grön oas bland hyreshusen.

Runt den sträcker sig ett nästan 500 meter långt bågformat suterränghus i kvarteret Ögonfransen. Här finns goda bussförbindelser till centrum, skolor och restauranger – kort sagt allt som behövs för ett trivsamt boende.

Nybyggd hus på Fäladsmarken i SegevångFrån niovåningshusen i Segevång är det en makalös utsikt över Malmös norra delar och mot Lund. Många av bostäderna har inglasade balkonger. På området finns även ett stort antal låga hus med uteplats och/eller balkong mot gröna innergårdar. I området Norra Fäladsmarken på Segevång finns flera nybyggda hus.

Historia

Segevång har fått sitt namn efter Segeån som slingrar sig norr om området. Före 1950-talet användes marken till jordbruk. Våra fastigheter är byggda mellan 1958 och 1960. På 1980-talet renoverades många av dem ingående. Husen är ritade av Thorsten Roos, Bror Thornberg, Bengt Serwe, Göran Stendahl samt Svenska Riksbyggens arkitektkontor.

Hitta hit