Hoppa till innehåll

Katrinelund

Katrinelund är en central stadsdel strax öster om Värnhemstorget. Här bor du praktiskt och bra, på gångavstånd till affärer, restauranger och grönområden.

Våra omtyckta höghus i Katrinelund ligger i ett lugnt område, omgivna av gårdar med gott om gräsytor, sittplatser och cykelställ. Från de översta våningarna är det en strålande utsikt. I kvaretet Rönnen finns tre hus från 2004 och ett hus som stod klart 2018.

Studenthuset Rönnen

På Katrinelund ligger studenthuset Rönnen. Med sina 491 lägenheter är det Malmös största studenthus. Här tar du cykeln med i hisset upp till vångingsplanet, har din egen lägenhet men gott om utrymme att umgås i gemensamma utrymmen.

Historia och arkitektur

Glasmästaren Peter Enelund, som levde på 1800-talet, lät namnge sin gård efter hustrun Elna Catharina, därav namnet Katrinelund. Platsen har tidigare använts som jordbruksmark. Kvarteret Rönnen är ett gammalt sjukhusområde. Arkitekterna bakom våra hus är bland andra Thorsten Roos, Bror Thornberg, Fritz Jaenecke, Sten Samuelson och Axel Carlsson. Fastigheterna är byggda 1959-1960 samt 2004.

Hitta hit