Hoppa till innehåll

Hur är en god granne?

Den frågan var det många av er som svarade på i boappen. Vi fick in många bra förslag, här kan du läsa några av dem: 

filter_2.jpg

”En god granne är en som lånar ut kaffefilter till en när man inte hittar sina egna.”

”En god granne räddar ens bakning genom att låna ut ett par ägg när ens syskonbarn försökt att jonglera med dem man hade.” 🕺🏼🥚🤡

”En god granne är som en favoritkollega (fast bättre, 24/7), vet vad som gäller i vått och torrt!”

”En god granne är som en bra detektivroman: spännande, full av överraskningar, men aldrig för högljudd på natten.”

vinoppnare_2.jpg

”Lånar ut en vinöppnare när suget kickar in.” 🤪

”Ett gott förhållande till grannarna kännetecknas både av trevligt småprat och att man ska kunna säga till på ett konstruktivt och respektfullt sätt om något är störande. Dock är stor hink tålamod gällande människors olikheter också viktigt!”

”En god granne hjälper till med att skapa trivsel och ordning i området. Till exempel genom att hälsa, vara hjälpsam, hålla rent omkring sig och sortera soporna rätt. Jag har många goda grannar här - tack för att ni finns!”

”En god granne hjälper en annan. Hålla en dörr, hålla ögat efter ett paket, håller hissdörren åt vardera. Att säga hej och ett snabbt leende är alltid uppskattat men med ödmjukheten av att veta att alla kan ha en dålig dag.”

katt_2.jpg

”En god granne respekterar sina grannar och hjälper till att värna om bostaden. En god granne ställer upp och är villig att låna ut saker vid behov, som när min granne gav mig en flaska klorhexidin när min katt hade skadat tassen, en väldigt bra granne!”

”En god granne för mig är "ta hand om ditt område där du bor precis som det vore ditt eget hem", exempelvis att göra rent efter sig i tvättstugan, att inte kasta skräp i trapphuset och att vara hjälpsam om någon behöver hjälp.”

”Som nyinflyttade, blev vi så välkomnade redan innan vi flyttade in. Glädjen som mötte oss av flertalet av grannarna när vi var på återbesök, över att vi skulle flytta in. Utan att de ens kände oss. Att välkomnas på det sättet var bara kärlek och värme.” ♥️