Hoppa till innehåll

Pickla grönsaker på väg att bli gamla

Har du grönsaker hemma som börjar se lite vissna ut? Släng dem inte! Genom att pickla dem får de nytt liv och varar längre. Du kan ta med burken på picknicken och äta som tillbehör eller lägga på bröd eller i sallad.

Recept

Picklade-gronsaker_.jpg

Tillagningstid: 20 minuter

Ingredienser:

Ättikslag:

  • 6 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 2 dl ättika

Grönsaker:

  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 litet broccolihuvud
  • 2 morötter
  • 2 chilifrukter
  • 2 röda lökar

Gör så här:

  • Koka upp vatten, socker och ättika tills att sockerkristallerna löst upp sig  
  • Dela alla grönsaker i mindre bitar och lägg ner väl rengjord burk eller burkar, häll på lagen och låt sedan stå i några timmar innan servering. 


Smaklig måltid!