Biryani på rester
Prova vår kyckling biryani med smak av kanel, ingefära, persilja och vitlök när du har risrester och kyckling över. En enkel och god rätt som snabbt blir en favorit hos hela familjen eller kompisgänget. Vill du göra den vego kan du byta ut kyckling mot kikärtor och/eller valfritt vegokött – det blir precis lika gott! Att smaksättningen med ingefära och vitlök ger en extra skjuts till immunförsvaret så här i vintertider är en extra bonus. Smaklig spis!
Recept
Tillagningstid: 2 timmar
Antal portioner: 3
Ingredienser:
· 2 kycklingfiléer
· 7 dl färdigkokt basmatiris
· 2 schalottenlökar
· 1/2 tsk kanel
· 1/2 tsk salt
· 1 dl sultanrussin
· 1 dl gula russin
· En halv kruka persilja
· 1 msk Biryani krydda
Marinad till kycklingen:
· 2 vitlöksklyftor
· 1 cm riven ingefära
· 0,5 msk Biryani krydda
· 1 dl soja
· 1/2 tsk mald kanel
· 1/2tsk mald spiskummin
Gör så här:
· Sätt ugnen på 200 grader
· Gör en marinad på riven ingefära, soja, spiskummin, kanel och Biryani
krydda samt 2 pressade vitlöksklyftor
· Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg i marinaden. Låt marinera
ett par timmar.
· Lägg kycklingen på en ugnsfast form och ställ in i ugnen i 15 min. Kontrollera så att kycklingen är genomstekt.
· Hacka schalottenlök och stek i olja i en gryta eller stekpanna tillsammans med kanel och Biryani Krydda. Tillsätt det färdigkokta riset samt russin och fräs ihop allt några minuter. Tillsätt sedan kycklingen och vänd runt så smakerna blandas.
· Servera tillsammans med färsk persilja.