Hoppa till innehåll

Bo rökfritt

Hos MKB kan du välja att bo rökfritt för en hälsosam och trivsam boendemiljö. Här kan du läsa om vad som gäller i våra rökfria fastigheter.

Så fungerar rökförbudet

  • Rökförbudet gäller all form av rökning till exempel även e-cigaretter och vattenpipa.
  • Rökförbudet i MKBs rökfria fastigheter innebär att det är rökfritt i lägenheterna, på balkonger och uteplatser, men även i gemensamma utrymmen som trapphus, cykelförråd, miljöhus och i utemiljön kring fastigheten.
  • Du som vill bo i våra rökfria bostadshus skriver under ett avtal om att hålla fastigheten rökfri och ansvarar också för att gäster och andra besökare är rökfria under sitt besök i huset.
  • Om du eller någon av dina gäster bryter mot rökfritt boende kommer du att få en tillsägelse från oss. Om det upprepas kan du bli uppsagd från din lägenhet och ersättningsskyldig för eventuella kostnader som uppstått i lägenheten/fastigheten i samband med rökningen.

vitt hjärta på rosa Därför har MKB rökfria fastigheter

  • Tobaksrök är skadligt för hälsan, både för den som röker och för personer i närheten. Vi vill satsa på rökfria bostäder för att skapa en hälsosam och trivsam boendemiljö och ett rökfritt alternativ till alla som väljer att bo i hyreslägenhet.
  • Rökning på balkonger och uteplatser påverkar omgivningen. Genom att erbjuda ett helt rökfritt boende kan vi undvika att grannar som inte röker utsätts för passiv rökning.
  • Tobaksrök orsakar skador i bostaden som kan leda till kostsamma renoveringar. Det kan till exempel handla om missfärgningar på väggar och i inredningen samt röklukt i bostaden.

Här kan du bo rökfritt

Sjöscouten Limhamn
Daggkåpan Sege Park
Pålsteken Limhamn
Sjöporten i Västra hamnen
Droppen i Hyllie

Så söker du en rökfri lägenhet hos MKB

Du kan söka våra rökfria hyreslägenheter på samma sätt som du söker våra andra lägenheter. Registrera dig hos Boplats Syd på www.boplatssyd.se/registration och betala köavgiften.

Sedan kan du prenumerera på information om den rökfria fastigheten så att du får veta när lägenheterna finns att söka.