Hoppa till innehåll

Lediga lokaler

Bli kund hos oss

MKB äger och förvaltar cirka 1 100 lokaler i hela Malmö. Det är allt från butiker, vårdcentraler, restauranger till lager och källarlokaler. De flesta av våra lediga lokaler finns på hemsidan men inte alla. Hittar du inte något som passar dig? Tveka inte att kontakta oss, vi kan ha en lokal som just blivit tillgänglig och som passar dig och din verksamhet.

Hur ansöker jag om att få hyra en lokal?

Om du hittat en lokal som känns intressant är du välkommen att skicka in en ansökan. En komplett ansökan måste innehålla:

  • Ansökningsblankett
  • Affärsplan
  • Resultatbudget

Alla blanketter hittar du under fliken ”Blanketter och mallar. Det går även bra att skicka in en spontanansökan. Vi kontaktar dig om något blir ledigt som vi tror skulle passa din verksamhet.

Vad krävs för att bli lokalkund hos MKB?

  • Du måste ha ett registrerat företag eller förening, till exempel ett aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma. Har du inget registrerat företag kan vi inte gå vidare med ansökan. Först när ansökan granskats och godkänts visar vi lokalen.
  • Verksamheten ska vara lämplig för den lokal du önskar men även för området.
  • Din kreditvärdighet ska vara god och du ska vara utan betalningsanmärkningar. MKB gör alltid en kreditupplysning och i vissa fall begärs en bankgaranti, exempelvis om företaget är nystartat.
  • Avtalstiden är för det mesta tre år och som lokalkund hos MKB måste du ha för avsikt att driva verksamheten under den tiden.
  • Momsregistrerade lokaler kan enbart hyras för momspliktig verksamhet.

Vad kostar det att hyra en lokal?

Vi håller marknadsmässiga hyror som bland annat påverkas av läget i staden. Många nya verksamheter kräver även lokalanpassningar och detta kan påverka hyran. För mer information vänligen kontakta vår lokaluthyrare.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Skicka in ansökan (PDF-dokument, 134 kB) tillsammans med affärsplan och budget. På detta sätt blir det lättare för oss att förstå vad du söker och kan hjälpa dig att hitta den perfekta lokalen för just er verksamhet.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig.