Hoppa till innehåll

Gamla kvartersteatern Augusten får nytt liv

För några år sedan höll MKB en workshop med de boende i Augustenborg om hur området skulle kunna utvecklas. Då föddes idén om att rusta upp kvartersteatern Augusten. I höstas rullades ridån äntligen upp på Malmös nygamla scen, öppen för små och stora teatersällskap och scenkonstnärer. En tillgänglig mötesplats för alla kulturintresserade. Först ut att sätta upp en större föreställning blir Malmö Stadsteater, som till våren framför en monolog.
Replokal och scen för alla

Augustenborg är på många sätt en unik stadsdel. När området byggdes i slutet av 1940-talet var det tänkt att det skulle vara en stad i staden, där allt skulle finnas. Förutom en egen brandstation och mjölkbutik byggdes också en egen kvartersteater och biograf, Augusten. Denna har nu renoverats och tillgänglighetsanpassats för att kunna användas igen. I kulturfyllda Malmö råder ett ständigt behov av scener och replokaler, men det är få aktörer som är tillräckligt stora för att kunna driva en teater på egen hand. Därför blir Augusten en fri scen som kan hyras av alla som vill repa eller framföra scenkonst. I lokalerna finns både en replokal och en scen som är fullt utrustad med all teknik som krävs för en professionell föreställning. Dessutom finns det en filmduk och projektor som kan användas för filmvisning. MKB har inlett ett samarbete med dokumentärfilmföreningen Doc Lounge som visar sina filmer för seniorerna på Augustenborg.

Varför satsar MKB på Augusten?
I rollen som allmännyttigt fastighetsbolag arbetar MKB med att utveckla hållbara bostadsområden där människor kan mötas och trivas. MKB vill ge alla möjlighet att ta del av kulturevenemang, även utanför innerstaden, och samtidigt skapa förutsättningar för scenkonsten att både existera och expandera i Malmö. Augusten är dessutom en viktig del av Augustenborgs historia och identitet.

Så bokar du Augusten
Webbplatsen är under uppbyggnad, men redan nu kan du boka lokalerna via MKBs samordnare Karin Harborg.
För mer information, besök www.mkbfastighet.se/augusten.