Hoppa till innehåll

Ystadsgatan 53 Annelund

Om lokalen

Beskrivning

Nu kan vi erbjuda en stor kontorslokal om 637kvm på andra våningsplan på Ystadsgatan 53 E i Malmö. Lokalen erbjuder reception, stora och små kontorsrum samt större konferensrum. Hiss finns. Hjärtligt välkomna att kontakta oss för mer information.

Omgivning

Annelund är ett bostadsområde i stadsdelen Södra Innerstaden, Malmö. Annelund ligger mellan Amiralsgatan och Sofielunds industriområde, öster om Lantmannagatan. Området byggdes på 1950-talet. Det består mest av bostadsrätter men även en dels hyresrätter. Intill vår fastighet Kampen 25 ligger parken Enskifteshagen som är ett grönt område med mycket aktiviteter.

Kommunikation

Buss nr 32 stannar strax intill fastigheten på Ystadsgatan. Denna buss tar dig från Käglinge till Östra Hamnen med stopp på Gustav Adolfs Torg och Centralen. Triangeln når du på 10 min promenad eller 5 min cykeltur. Från Triangeln stationen tar du dig sedan vidare med tåg.

Om området

Annelund

Granne med Nobeltorget och Folkets Hus ligger Annelund, ett mindre bostadsområde i en lite mer avskild del av Malmö. Stadsdelen byggdes i mitten av 1950-talet och fastigheterna har renoverats sedan dess.

Precis intill finns Enskifteshagen med sin temelekplats och stora grönytor. Cykelstråk till Möllevången och Triangelns station dit du kommer på 7 minuter med cykel.

Historia

På 1800-talet hörde Annelund till Västra Skrävlinge by och användes som åkermark. Namnet kom från en gård med samma namn. Den gröna parken söder om Annelund, Enskifteshagen, heter så eftersom det var här som det första enskiftet i Skåne ägde rum 1786. Våra hus är ritade av arkitekterna Hans Ancker Holst, Axel Carlsson, Ole Bresch-Andersen samt Svenska Ingenjörsbyrån och byggda mellan 1954 och 1956.

Fakta

Typ:
Kontor
Område:
Annelund
Yta:
637 kvm
Våning:
2
Nummer:
801-0801-02

Kontaktpersoner