Hoppa till innehåll

Östra Rönneholmsvägen 7 Rådmansvången

Om lokalen

Vacker kontorslokal belägen i sekelskifteshus vid Triangeln

Beskrivning

I detta pampiga sekelskifteshus finns nu en unik kontorslokal ledig. Lokalen har flera vackra detaljer bevarad så som kakelugn, stuckatur och trägolv. Planlösningen innefattar idag 13 st kontor- och mötesrum i varierad storlek, två pentry och wc. Från kontorsrum som vetter ut mot Östra Rönneholmsvägen har de en fantastisk utsikt över Magistratparken. Ett unikt tillfälle för er som föredrar en ljus och bevarad kontorslokal med närhet till bästa kommunikationsmöjligheterna.

Omgivning

Rådmansvången är de centrala och vackra, gamla kvarteren runt Triangeln. Området sträcker sig från Pildammsvägen i väst till Bergsgatan i öst, mellan S:t Johanneskyrkan och Triangeln. Fantastisk utsikt utöver Magistratsparken.

Kommunikation

Mycket goda förbindelser med buss och tåg till och från Triangeln. I anslutningen till lokalen finns goda parkeringsmöjligheter.

Om området

Rådmansvången

Rådmansvången är de centrala och vackra, gamla kvarteren runt Triangeln. Området sträcker sig från Pildammsvägen i väst till Bergsgatan i öst, mellan Sjukhusområdet och Triangeln.

De charmiga lägenheterna från 1900-talets början har renoverats med varsam hand. Här finns också vårt spännande hus Bo 100 från 1991, utformat tillsammans med hyresgästerna. Byggnaden är belönad med Malmö stads stadsbyggnadspris.

På Rådmansvången bor du mitt i det pulserande stadslivet, med nära till restauranger, köpcentrum, teater och biografer, butiker, parker, skolor och kommunikationer.

Historia

Många av fastigheterna på Rådmansvången har en lång och intressant historia. Ett exempel är husen i kvarteret Abboten, som byggdes för att fattiga änkor efter handelsmän skulle ha någonstans att bo. Husen är byggda under början av förra seklet och ritade av arkitekterna Axel Stenberg samt Ewe och Melin. Den nationalromantiska stilen syns bland annat i de rika utsmyckningarna och ornamenteringarna.

På Östra Rönneholmsvägen finns Malmös kanske vackraste husfasad. Fastigheten byggdes 1903 i den park som en gång hyste Frans Henrik Kockums sommarhus. Arkitekten som ritade huset hette Carl-Axel Stoltz. På gården står än i dag en karusell i gjutjärn, som tillverkades vid Kockums på 1840-talet. Karusellen används nu som lusthus.

Fakta

Typ:
Kontor
Område:
Rådmansvången
Yta:
335 kvm
Våning:
1
Nummer:
207-047-01

Kontaktpersoner