Hoppa till innehåll

Östra Förstadsgatan 13

Slussen

Om lokalen

Vi har nu möjlighet att erbjuda en mycket trevlig butikslokal ett stenkast från Slussen.

Beskrivning

Lokalen har god exponering utmed Östra Förstadsgatan. Hög takhöjd och trevliga skyltfönster. Goda lagerutrymmen bakom butiksdelen, kök och tillhörande kontorsavdelning. Möjlighet att öppna upp till lokalen bredvid på 117 kvm. Trevlig tidstypiska bågar i butikslokalen.

Omgivning

Med den livliga Östra Förstadsgatan utanför, så är Slussen ett attraktivt och centralt område i östra innerstan. Vid Slussplan förbinder Schougens bro Östra Förstadsgatan med Östra Tullgatan (som leder till Drottningtorget). Här har det funnits en bro ända sedan början av 1800-talet.

Kommunikation

Busstrafiken är tät och det är nära till Centralen. Lätt att ta sig hit med cykel på omkringliggande cykelbanor. Möjlighet att parkera bil på gatan utanför lokalen.

Om området

Slussen

Med den livliga Östra Förstadsgatan utanför så är Slussen ett attraktivt och centralt område i östra innerstan. Härifrån är det lika nära till Värnhemstorget som Stortorget.

Caroli City ligger bara ett par kvarter bort och det är promenadavstånd till skolor, affärer och butiker. Busstrafiken är tät och det är nära till Centralen. Vid Slussplan förbinder Schougens bro Östra Förstadsgatan med Östra Tullgatan (som leder till Drottningtorget).

Historia

Schougens bro har tidigare både varit svängbro och stenbro och haft flera olika namn: Östra Förstadsbron och Östra Infartsbron. Sitt nuvarande namn har den fått efter handlaren Christian Petter Schoug som ägde en gård vid Östra Tullgatan. Närmare järnvägen ligger den nästan 70 år gamla Slussbron. Våra fastigheter vid Slussen är byggda 1910 samt 1929. De renoverades under 1980-talet.

Fakta

Typ:
Butik
Område:
Slussen
Yta:
212 kvm
Våning:
1
Nummer:
304-002-02

Kontaktpersoner

Daniel Waldemarsson

Lokalförvaltare