Hoppa till innehåll

Östergatan 2 Gamla Staden

Om lokalen

Butikslokal med väl exponerade skyltfönster i denna anrika fastighet

Beskrivning

Nu finns chansen att hyra en mycket fin butikslokal om 142 kvm med stora skyltfönster, bra exponeringsmöjligheter och fantastiskt karaktär mitt i centrala Malmö. Tillträde kan ske omgående enligt överenskommelse. Hjärtligt välkomna att kontakta oss för mer information.

Omgivning

Gamla Staden är området som ligger mellan Kungsparken och Drottningtorget, från de charmiga kullerstensgatorna på Väster till det pampiga Stortorget och Caroli. Här finner ni en lokal mitt i centrala Malmö bland, kaféer, krogar och restauranger, museer och all tänkbar service, samt närhet till flera vackra parker! På Drottningtorget råder det mycket aktiviteter. Här erbjuds boule, loppmarknader, torgförsäljning samt bondens marknad på hösten.

Kommunikation

Närheten till centralstationen och annan kommunikation.

Om området

Gamla Staden

I de spännande och storslagna kvarteren i Gamla Staden har såväl kungligheter som andra storheter bott genom tiderna. Våra lägenheter finns på några av Malmös mest historiska och attraktiva adresser.

Gamla Staden är området som ligger mellan Kungsparken och Drottningtorget, från de charmiga kullerstensgatorna på Väster till det pampiga Stortorget och Caroli. Här bor man mitt i centrala Malmö bland butiker, kaféer, krogar och restauranger, biografer, museer och all tänkbar service!

Sjöbergska palatset

Stenkonservator från Toscana som restaurerar Sjöbergska palatsets fasad.2012 restaurerade MKB Fastighet AB Sjöbergska palatset med hjälp av bland annat stenkonservatorer och dekorationsmålare. Huset är byggnadsminnesmärkt och restaureringen skedde med metoder och material som är anpassade till byggnadens ålder, karaktär och kulturhistoriska värden.
– Dekorationsmålningen är ett unikt projekt. Hantverkarna försökte återskapa äldre målningar utifrån gamla fotografier i kombination med en intressant nytolkning. De 120 år gamla fönsterna fick tillbaka sin gamla färgsättning och de målades åter i linoljefärg. Istället för att byta ut skadad sten i fasaden användes ett naturhydrauliskt stenlagningsbruk, vilket är en relativt ny produkt i Sverige, säger Johanna Hadmyr, byggnadsantikvarie hos Sweco Architects, som övervakade restaureringen.

Sjöbergska palatset uppfördes 1893-94 efter ritning av arkitekt Alfred Arwidius. Byggherre var Axel Paulus Sjöberg, en av stadens mest framstående industrientreprenörer. I direkt anslutning till palatset finns tillhörande fabrikskomplex bevarat, uppfört 1860-1911. Här pågick verksamhet fram till 1930-talet, då fabriksverksamheten flyttade ut ur innerstan. Bybyggelsen i kvarteret är den sista samlade byggnadsmiljön i Malmö där både bostadshus, fabriks- och magasinsbyggnader finns bevarade. För att säkerställa denna unika urbana fabriksmiljös kulturhistoriska värde fattades beslut om byggnadsminnesförklaring 1987 och sedan 1998 ägs fastigheten av MKB Fastighets AB.

Fakta

Typ:
Butik
Område:
Gamla Staden
Yta:
142 kvm
Våning:
1
Nummer:
280-025-02

Kontaktpersoner