Hoppa till innehåll

Norregatan 1

Gamla Staden

Om lokalen

Ett par steg från Drottningtorget ligger denna charmiga butik som har stora vackra skyltfönster ut mot gatan.

Beskrivning

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av sushirestaurang eller salladsbar och som vill flytta in i denna lokal. I området finns både många företag och boende vilket gör det möjligt att ha öppet från lunch till kväll. Lokalen består av ett främre rum där servering är möjligt, bakre rum med enklare kök och tillredningsyta samt wc. I anslutning till lokalen finns en källare som kan användas som lager. Finns möjlighet till tidigare inflyttning.

Omgivning

I de spännande och storslagna kvarteren i Gamla Staden har såväl kungligheter som andra storheter bott genom tiderna. Vår fastighet finns på några av Malmös mest historiska och attraktiva adresser. Gamla Staden är området som ligger mellan Kungsparken och Drottningtorget, från de charmiga kullerstensgatorna på Väster till det pampiga Stortorget och Caroli.

Kommunikation

Från Gustav Adolfs torg och Centralen går de flesta stadsbussar. I området finns flera busshållplatser, bland annat vid Caroli City och Drottningtorget. Det är nära till Centralen. Det är lätt att ta sig fram till och fots och med cykel på de särskilda cykelbanorna.

Om området

Gamla Staden

I de spännande och storslagna kvarteren i Gamla Staden har såväl kungligheter som andra storheter bott genom tiderna. Våra lägenheter finns på några av Malmös mest historiska och attraktiva adresser.

Gamla Staden är området som ligger mellan Kungsparken och Drottningtorget, från de charmiga kullerstensgatorna på Väster till det pampiga Stortorget och Caroli. Här bor man mitt i centrala Malmö bland butiker, kaféer, krogar och restauranger, biografer, museer och all tänkbar service!

Sjöbergska palatset

Stenkonservator från Toscana som restaurerar Sjöbergska palatsets fasad.2012 restaurerade MKB Fastighet AB Sjöbergska palatset med hjälp av bland annat stenkonservatorer och dekorationsmålare. Huset är byggnadsminnesmärkt och restaureringen skedde med metoder och material som är anpassade till byggnadens ålder, karaktär och kulturhistoriska värden.
– Dekorationsmålningen är ett unikt projekt. Hantverkarna försökte återskapa äldre målningar utifrån gamla fotografier i kombination med en intressant nytolkning. De 120 år gamla fönsterna fick tillbaka sin gamla färgsättning och de målades åter i linoljefärg. Istället för att byta ut skadad sten i fasaden användes ett naturhydrauliskt stenlagningsbruk, vilket är en relativt ny produkt i Sverige, säger Johanna Hadmyr, byggnadsantikvarie hos Sweco Architects, som övervakade restaureringen.

Sjöbergska palatset uppfördes 1893-94 efter ritning av arkitekt Alfred Arwidius. Byggherre var Axel Paulus Sjöberg, en av stadens mest framstående industrientreprenörer. I direkt anslutning till palatset finns tillhörande fabrikskomplex bevarat, uppfört 1860-1911. Här pågick verksamhet fram till 1930-talet, då fabriksverksamheten flyttade ut ur innerstan. Bybyggelsen i kvarteret är den sista samlade byggnadsmiljön i Malmö där både bostadshus, fabriks- och magasinsbyggnader finns bevarade. För att säkerställa denna unika urbana fabriksmiljös kulturhistoriska värde fattades beslut om byggnadsminnesförklaring 1987 och sedan 1998 ägs fastigheten av MKB Fastighets AB.

Fakta

Typ:
Butik
Område:
Gamla Staden
Yta:
78 kvm
Våning:
1
Nummer:
280-023-02

Kontaktpersoner

Lokalgruppen

Lokalgruppen