Hoppa till innehåll

Lorensborgsgatan 8 Lorensborg

Om lokalen

Beskrivning

Nu finns en unik möjlighet att hyra en lokal anpassad för restaurangverksamhet på mycket bra läge i Lorensborgs nya centrum. Här får ni chansen att vara med från början, att sätta er egen prägel på hur just er lokal skall utformas. Här erbjuds stora ytor, högt i tak och härligt ljusinsläpp. Här erbjuds även en mycket trevlig uteservering. Här får ni chansen att utforma er drömlokal från grunden. I samma byggnad kommer Ica och fritidsförvaltningen att verka samt ytterligare två butikslokaler. Välkomna att kontakta oss för mer information.

Omgivning

I Lorensborg finns något för alla. Närheten till den vackra Pildammsparken uppskattas av de flesta, medan Stadionområdet strax intill är den största fördelen för andra. Trots att husen har förnyats och renoverats finns många detaljer kvar som vittnar om 1950-talets arkitektur. På det lilla torget finns restaurang och affärer. Ett antal servicebutiker och kiosker finns också utspridda i området. Lorensborg är uppdelat på två områden, på bägge sidor om Lorensborgsgatan. Fastigheterna omgärdas av gröna gårdar med bänkar och cykelställ. I Pildammsparken och Stadionområdet hittas motionsspår, sporthallar, lekplatser och promenadstråk. Stadsdelen står inför en stor förändring med en kommande förtätning. Här bor idag nästan 5000 personer och merparten i MKB:s 1656 lägenheter. Inräknat det anslutande grannområdet Bellevuegården uppgick befolkningsmängden till 9316 personer år 2017. Arbetet med framtagande av ett nytt planprogram är under pågående.

Kommunikation

Här finns bra med bussförbindelse och cykelvägarna som går genom området är upplysta och trygga att använda. Att promenera till Triangeln tar cirka 10-15 minuter.

Om området

Lorensborg

Granne med Pildammsparken och Stadion ligger Lorensborg. Här kan du bo med fantastisk utsikt på sextonde våningen eller i en lägenhet närmare marken i ett fyravåningshus.

Området

Stadionområdet och Pildammsparken inbjuder till promenader och uteliv. Samtidigt är såväl servicenivå som kommunikationer till resten av stan mycket goda.

Aktuell förtätning

MKB planerar att bygga tio radhus i två våningar på parkeringsplatsen på Vileobeovägen. Planerad byggstart är under 2021. Här kan du se:

Byggdes på 1950-talet

Lorensborg var det första storskaliga bostadsområdet i Sverige då det byggdes under andra halvan av 1950-talet. Det färdigställdes lagom till fotbolls-VM 1958, som spelades på den nya stadionbyggnaden strax intill. Området, som kallades för Stadionstaden, var ytterst modernt med hög standard och nytänkande arkitektur.Gatunamnen kommer från de gamla gårdarna som fanns här förr i tiden: Lorensborg, Perstorp och Vendelsfrid.

Arkitekterna som ritat husen

Husen är ritade av Fritz Jaenecke, Sten Samuelson, Thorsten Roos, Bror Thornberg och Svenska Riksbyggens arkitektkontor i Stockholm. Med den danske arkitekten Jan Søndergaards hjälp gjordes en rejäl renovering av sextonvåningshuset på Lorensborgsgatan 4 under 1999-2000.

Fakta

Typ:
Annat
Område:
Lorensborg
Yta:
242 kvm
Våning:
1
Nummer:
422-583-02

Kontaktpersoner