Hoppa till innehåll

Lorensborgsgatan 4

Lorensborg

Om lokalen

Butik med stora skyltfönster

Beskrivning

Nu finns chansen att hyra en trevlig butikslokal i Lorensborg. Lokalen erbjuder stora skyltfönster med bra exponeringsmöjligheter, lager, pentry, wc. Till denna lokal söker vi dig som vill bedriva butiksverksamhet, ej lämplig som livsmedel- eller restauranglokal.

Omgivning

I Lorensborg finns något för alla. Närheten till den vackra Pildammsparken uppskattas av de flesta, medan Stadionområdet strax intill är den största fördelen för andra. Trots att husen har förnyats och renoverats finns många detaljer kvar som vittnar om 1950-talets arkitektur. På det lilla torget finns restaurang och affärer. Ett antal servicebutiker och kiosker finns också utspridda i området. Lorensborg är uppdelat på två områden, på bägge sidor om Lorensborgsgatan. Fastigheterna omgärdas av gröna gårdar med bänkar och cykelställ. I Pildammsparken och Stadionområdet hittas motionsspår, sporthallar, lekplatser och promenadstråk.

Kommunikation

Butiken har ett centralt läge vid Lorensborgs torg. Här finns bra med bussförbindelse och cykelvägarna som går genom området är upplysta och trygga att använda. Att promenera till Triangeln tar cirka 10-15 minuter.

Om området

Lorensborg

Granne med Pildammsparken och Stadion ligger Lorensborg. Här kan du bo med fantastisk utsikt på sextonde våningen eller i en lägenhet närmare marken i ett fyravåningshus.

Området

Stadionområdet och Pildammsparken inbjuder till promenader och uteliv. Samtidigt är såväl servicenivå som kommunikationer till resten av stan mycket goda.

Aktuell förtätning

MKB planerar att bygga tio radhus i två våningar på parkeringsplatsen på Vileobeovägen. Planerad byggstart är under 2021. Här kan du se:

Byggdes på 1950-talet

Lorensborg var det första storskaliga bostadsområdet i Sverige då det byggdes under andra halvan av 1950-talet. Det färdigställdes lagom till fotbolls-VM 1958, som spelades på den nya stadionbyggnaden strax intill. Området, som kallades för Stadionstaden, var ytterst modernt med hög standard och nytänkande arkitektur.Gatunamnen kommer från de gamla gårdarna som fanns här förr i tiden: Lorensborg, Perstorp och Vendelsfrid.

Arkitekterna som ritat husen

Husen är ritade av Fritz Jaenecke, Sten Samuelson, Thorsten Roos, Bror Thornberg och Svenska Riksbyggens arkitektkontor i Stockholm. Med den danske arkitekten Jan Søndergaards hjälp gjordes en rejäl renovering av sextonvåningshuset på Lorensborgsgatan 4 under 1999-2000.

Fakta

Typ:
Butik
Område:
Lorensborg
Yta:
92 kvm
Våning:
1
Nummer:
421-314-02

Kontaktpersoner

Lokalgruppen

Lokalgruppen