Hoppa till innehåll

Kungsgatan 19 Rörsjöstaden

Om lokalen

Beskrivning

Mitt i Rörsjöparken finns nu en mysig cafélokal ledig. Vill du erbjuda Rörsjöstadens bästa Kaffe? Välkommen att skicka in er ansökan till oss.

Omgivning

Här finns närheten till den lummiga och vackra Rörsjöparken med fina lekplatser, trendiga caféer och restauranger. Ett litet stycke bort finns gågatan med små mysiga butiker och ett myllrande folkliv. Du tar dig enkelt till fots och med cykel till det mesta som gör livet gott att leva.

Kommunikation

Buss 6 går från Klagshamn via Hyllie, Triangeln, Värnhem och vidare till Toftanäs. Buss 34 går från Sibbarp via Södervärn, Värnhem och vidare till Norra Hamnen. Båda bussarna stannar utanför lokalen. Du tar dig enkelt hit med cykel via lummiga Kungsgatan

Om området

Rörsjöstaden

I den vackra Rörsjöstaden har vi 11 sekelskiftesfastigheter med lugnt läge och ett nybyggt kvarter, kvarteret Sofia. Här bor du mitt i centrala Malmö, nära kanalerna, gröna parker, kaféer och restauranger, shopping och nöjen.

Samtidigt är Rörsjöstaden en lugn och grönskande stadsdel med lummiga träd och sköna promenadvägar. Många av lägenheterna är varsamt restaurerade och välbevarade, med högt till tak och vackra detaljer som stuckatur, burspråk och fina trapphus.

Kvarteret Sofia stod färdigt för inflyttning vintern 2018/2019 och blev uppmärksammat för sin fasad i cortenstål.

Historia

I den sexkantiga S:t Pauli kyrkan, som ligger i Rörsjöstaden, förvaras en nattvardsvinkanna som skänkts av den svenske kungen Oscar II. Vår fastighet i kvarteret Flora 9 är ritad av Axel Stenberg år 1898. Fastigheten på Stenbocksgatan 15-19 är ritad av Oscar Hägg år 1903. Övriga fastigheter är byggda under 1900-talets första år.

Fakta

Typ:
Annat
Område:
Rörsjöstaden
Yta:
36 kvm
Våning:
1
Nummer:
289-302-02

Kontaktpersoner