Hoppa till innehåll

Föreningsgatan 49

Rörsjöstaden

Om lokalen

Beskrivning

Butikslokal på 88 kvm med goda exponeringsmöjligheter ut mot Föreningsgatan. Välplanerad och ljus lokal med wc. Passar som butik/showroom/galleri.

Omgivning

Mitt i Rörsjöstaden finns nu denna charmiga butikslokal ledig med perfekt läge mellan Amiralsgatan och Värnhemstorget. Längs med Rörsjöstaden sträcker sig lummiga Kungsgatan med lekplatser, cykelstråk och caféer. Området består av lägenheter, hyresrätter blandat med bostadsrätter. Här finns hus i vacker arkitektur från 1870-talet. Området är berikat med varierande service. Här finner du bland annat livsmedelsaffär, restauranger, caféer, blomsterbutik och tandläkare på promenadavstånd.

Kommunikation

Det är lätt att ta sig till lokalen. Strax utanför lokalen stannar stadsbuss 6 och 34. Buss 6 sträcker sig ändå från Toftanäs till Klagshamn med stopp utanför lokalen. Buss 34 går från Norra Hamnen till Sibbarp i Limhamn. Det finns bra cykelbanor till lokalen och det går bra att parkera bilen utanför lokalen.

Om området

Rörsjöstaden

I den vackra Rörsjöstaden har vi 11 sekelskiftesfastigheter med lugnt läge och ett nybyggt kvarter, kvarteret Sofia. Här bor du mitt i centrala Malmö, nära kanalerna, gröna parker, kaféer och restauranger, shopping och nöjen.

Samtidigt är Rörsjöstaden en lugn och grönskande stadsdel med lummiga träd och sköna promenadvägar. Många av lägenheterna är varsamt restaurerade och välbevarade, med högt till tak och vackra detaljer som stuckatur, burspråk och fina trapphus.

Kvarteret Sofia stod färdigt för inflyttning vintern 2018/2019 och blev uppmärksammat för sin fasad i cortenstål.

Historia

I den sexkantiga S:t Pauli kyrkan, som ligger i Rörsjöstaden, förvaras en nattvardsvinkanna som skänkts av den svenske kungen Oscar II. Vår fastighet i kvarteret Flora 9 är ritad av Axel Stenberg år 1898. Fastigheten på Stenbocksgatan 15-19 är ritad av Oscar Hägg år 1903. Övriga fastigheter är byggda under 1900-talets första år.

Fakta

Typ:
Butik
Område:
Rörsjöstaden
Yta:
88 kvm
Våning:
1
Nummer:
290-026-02

Kontaktpersoner

Lokalgruppen

Lokalgruppen