Hoppa till innehåll

Bokgatan 54 Norra Sofielund

Om lokalen

Kontorslokal intill Möllevångstorget!

Beskrivning

Nu finns chansen att hyra en mycket fin kontorslokal med nya ytskikt. Lokalen erbjuder öppen yta, personalutrymmen, 2 st hwc varav den ena med dusch och förråd. Lokalen har 3 st entréer och ligger i två vädersträck. Lokalen är ej lämplig för Café/Restaurangverksamhet/livsmedelsbutiks.

Omgivning

Norra Sofielund ligger norr om Lönngatan mellan Nobelvägen och Lantmannagatan. Bebyggelsen består till stor del av flerbostadshus byggda mellan 1910 och 1938 och har därefter renoverats vid ett par tillfällen. Anmärkningsvärt för Norra Sofielunds fastigheter är att nästan alla byggnader har fyra våningar. Norra Sofielund gränsar till Möllevången. I området kan man hitta flera småbutiker, jouraffärer, restauranger och pizzerior.

Kommunikation

Buss stannar på olika ställen runt Norra Sofielund. Det är lätt och nära att cykla till centrala Malmö och välskötta cykelbanor förbinder stadsdelen med resten av stan. Det tar ungefär 15-20 minuter att promenera till centrum i rask takt. På 10 minuters promenad når du Södervärn med goda bussförbindelser samt Triangelns tågstation.

Om området

Norra Sofielund

Här bor du i något av våra charmiga hus från början av 1900-talet, där lägenheterna har högt i tak och lite annorlunda planlösningar. Eller flyttar du in i kvarteret Trevnaden som stod klart 2014/2015.

Norra Sofielund gränsar till Möllevången med sitt internationella torg och mysiga gator med krogar. Men du hittar även butiker, jouraffärer och pizzeria i närområdet.

Sofielundsskolan ligger ett stenkast från våra fastigheter. Här finns flera busshållplatser och goda kommunikationer till resten av stan.

Bostäderna

I Norra Sofielund har vi bostäder i alla storlekar från ettor till radhus med fem rum och kök. De flesta av våra fastigheter är byggda mellan 1910 och 1938 samt 2014. I det senast byggda huset kvarteret Trevnanden finns radhus, lägenheter och ett helt kollektivhus.

Historia

Sofielund delades i två delar – en nordlig och en sydlig – 1874, på grund av den nya järnvägen mellan Malmö och Ystad som gick genom området. Namnet kommer efter Sophia Charlotta Bauert som tillsammans med sin make Hans köpte en gård här i slutet av 1700-talet.

Fakta

Typ:
Kontor
Område:
Norra Sofielund
Yta:
147 kvm
Våning:
1
Nummer:
731-403-02

Kontaktpersoner