Hoppa till innehåll

Holma

Holma är ett trevligt område i södra Malmö, på gång- och cykelavstånd från centrum. Holma är ett område som beskrivs som tryggt, trivsamt, blomstrande och välskött. Bakom det positiva i Holma finns en medveten satsning på förbättring och införande av självförvaltning.

Området

Det idealiska läget nära Stadionområdet, Kroksbäckskullarna, köpcentren Mobilia och Emporia, flera skolor, trivsamma grönområden och ett eget bilfritt centrum gör Holma till ett utmärkt boende för unga, gamla och barnfamiljer. Våra lägenheter har mellan ett och fyra rum och kök.

I Holma har vi byggt nya hus på Holma torg som är en del av satsningen på Holmastan. Ett 15 årig projekt som ska tillföra 1 100 nya lägenheter i Holma. Läs mer om det på holmastan.se.

Historia

Fram till 1970-talet tillhörde Holma en gård och bestod huvudsakligen av åkermark. Inom ramen för det så kallade miljonprogrammet ritades och färdigställdes Holma under en kort tidsperiod i början av 1970-talet. I stort sett alla fastigheter uppfördes 1972-1974. 1993 infördes självförvaltning i Holma, som första område i landet.

Hitta hit

Finns i området

  • Affär
  • Förskola
  • Lekplats
  • Skola