Hoppa till innehåll

Malmö Stadsteater spelar på Augusten i samarbete med MKB

BÄSTA PJÄSEN SOM NÅGONSIN SKRIVITS – en varm och kärleksfull monolog med skådespelaren Fredrik Gunnarson. Spelas på Augusten 23 april – 28 maj.

I rymdfarkosten Voyager som skickades ut 1977 för att utforska det yttre solsystemet finns en guldskiva som ska förmedla mänsklighetens historia. Tanken är att innehållet ska berätta om vår värld för eventuella utomjordingar som hittar skivan. Guldskivan innehåller t ex bilder på människor, djur, inspelad musik och hälsningsfraser på 55 olika språk. Den befinner sig nu 20 miljarder kilometer från jorden. På Preston Road vaknar Tom mitt i natten och väckarklockan visar 04.40. Varför har klockan stannat? Varför är just han vaken?

Genom sitt sovrumsfönster tittar han ut över gatan där allt är tyst och stilla, inga tecken på liv syns till. Inga ljud, ingen vind, inga sirener, ingen trafik på den vanligtvis högtrafikerade gatan – ingenting. Det känns som att tiden håller andan. Men plötsligt ser han att det står en kvinna i en för stor David Bowie-t-shirt och tittar på honom i huset mittemot.

Monologen Den bästa pjäsen som någonsin skrivits är en kärlekshistoria, en liten skärva av mänskligheten i all dess stökighet, förvirring och längtan efter mening.


STADSTEATERN-MARS-22-4003.jpg

Foto: Johan Sundell


Originaltitel: The Greatest Play In The History Of The World

Översättning: Bengt Ohlson

Förlag: Nordiska ApS, Colombine Teaterförlag (översättning)KONSTNÄRLIGT TEAM

Regikoncept och ljud: John Hanse och Jonas Åkesson

Rum: Kajsa Hilton-Brown

Ljus: Robert Claesson

Mask: Siv Nyholm

Dramaturg: Amanda Fromell

På scen: Fredrik Gunnarson

The original stage production opened at Traverse Theatre, Edinburgh 2018

English language publication by Bloomsbury 2018Länk till biljetter:

Den bästa pjäsen... | Malmö Stadsteater (malmostadsteater.se)