Artikel Varje hyresgäst räknas

Vi på MKB jobbar hårt varje dag med att förvalta hem för var och en av våra 50 000 hyresgäster. Daniella i Sorgenfri är en av dem.

Vad är det bästa med ditt område?
Det är centralt men inte mitt i stan, lugnt. Jag gillar innergårdarna som är gröna och mysiga. Där jag bor finns strålkastare på träden mot kyrkogården. Det blir ett fint ljus på kvällen som syns från lägenheten. Den nya ägaren till butiken hälsar på alla och frågar hur det är. Han har ställt ut stolar utanför sin butik och man kan köpa kaffe där. Nu springer jag på mina grannar där ibland och stannar och pratar lite.

Vad kan bli bättre?
- Det ekar mellan husen och när barn och ungdomar leker här på kvällarna låter det ibland mycket. Ibland vill jag bara öppna fönstret och skrika "kan ni vara tysta där nere!"

Vad är det bästa med ditt hem?
- Jag gillar de djupa fönsterkarmarna eftersom jag älskar växter, det får plats många. Jag tycker om att det är lite högre takhöjd och stora fönster och att vår lägenhet är genomgående.

Vad är viktigt för dig i ditt område?
- Att det känns som hemma. Att man ser folk som man känner igen och får en hemmakänsla när man stiger av bussen.

Hur är man en bra granne?
- Ler ser glad ut, hälsar och visar ömsesidig respekt. Min nya granne kom förbi med en något hon bakat, det var jättetrevligt.

Dela den här sidan:

  • Dela på LinkedIn
  • Dela på Google+