Artikel Gå guidad tur i Sorgenfri under Stadens ljus

Välkommen till arrangemanget ”Stadens ljus: Sorgenfri” som pågår från och med fredag den 10 februari till söndag den 19 februari.

Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

- Vi är mycket glada att få vara med och arrangera Stadens ljus med Malmö stad och de andra fastighetsägarna. Det är i det goda samarbetet som idéer och utveckling växer. I Östra Sorgenfri händer det mycket kul och spännande inom kultur, säger Magnus Ohlsson, MKB:s förvaltare i Sorgenfri.

Invigning 10 februari klockan 16:30

”Stadens ljus: Sorgenfri” invigs fredagen den 10 februari klockan 16.30 med talare från Gatukontoret och MKB Fastighets AB.

Evenemanget innehåller sex permanenta ljussättningar och elva tillfälliga installationer. Varje dag kan besökare följa med på guidade turer eller på egen hand uppleva de olika ljusinstallationerna.

Guidad tur varje hel timme klockan 17:00-20:00

De guidade turerna utgår varje hel timme klockan 17-20 från Rehab, Spånehusvägen 83. Där finns också kartor och program för dig som vill utforska området på egen hand. Du som besöker evenemanget kan även få en förhandstitt på kulturcentrat Rehab som öppnar senare i vår. Gallerierna på Båstadsgatan håller öppet.

Exempel på nya permanenta konstverk:

  • ”We All Face Loneliness, Our Answer Is Community” av Johan Lundin, Cirkulationscentralen
  • ”På plats/On Site” av Tamara de Laval och Anna Wessman, Meteor International

Tillfälliga installationer:

  • ”Natt” av Erik Vestman och Nils Petter Löfstedt
  • ”Exit” av Gylleboverket på Molekyl Gallery
  • ”Scienta Potestas Est” på Stenkulaskolan

Konsten som ingen ville ha

- Vi öppnar även upp dörrarna till MKB:s eget källargalleri i Sorgenfri med utställningen ”Konsten som ingen ville ha” (Båstadsgatan 4, klockan 17-20 alla dagar). Här finns konst som vår personal har hittat slängd eller övergiven under många år, berättar Magnus Ohlsson, förvaltare hos MKB.

Dela den här sidan: