Hoppa till innehåll

Bomässa - framtidens boende ur barns och ungas perspektiv

MKB fyller 75 år den 19 november 2021. För att kunna fortsätta utvecklas i 75 år till bjuder vi in förskolebarn- och grundskoleelever att arbeta med material till en bomässa under höstterminen 2021. Bomässan genomförs i vecka 6 2022 i samverkan med Malmös förskole- och grundskoleelever, Pedagogisk inspiration Malmö, Grundskolefotboll mot rasismer och Malmö universitet.

Anmälan

Anmäl din klass eller förskolegrupp till arbetet med Bomässan senast den 31 augusti 2021. Anmäl er här. Antalet platser är begränsat.

Arbetet

Uppdraget ni anmäler er till handlar om framtidens boende. Vi vill att du och din klass eller förskolegrupp arbetar tillsammans kring framtidens hem och skapar material till en bomässa. Arbetet har förankring i läroplanen och bygger på Agenda 2030, mål 4-11-16, och Barnkonventionens artikel 12. Du kan få tips och idéer från pedagogisk inspiration i Malmö stad.

Du väljer själv hur du vill att eleverna redovisar bidraget till Bomässan. Det kan vara texter, teckningar, modeller, musik, filmer och foton.

Arbetsperioden är höstterminen 2021.

Bomässan

Bomässan äger rum vecka 6 2022. Vi hoppas att kunna ta emot materialet i slutet av terminen för att sedan skapa utställningen. Tanken är att medverkande och vårdnadshavare är välkomna att besöka mässan under de dagar den pågår - vi ser fram emot att träffa er alla!

Pedagogiskt underlag och förankring i läroplanen (måldokument)

Vi har samlat pedagogiskt underlag till själva uppgiften kring framtidens hem som du kan inspireras av. Vi har också sammanställt hur temat är förankrat i läroplanen (måldokument) och här kan du se att uppgiften kan vara en del av flera ämnen i grundskolan som bild, musik, historia, teknik och samhällskunskap.

Kolla på filmen om uppdraget!