Nyproduktion Stora Högesten Limhamn

Fridfullt vid kalkbrottet

I vårt kvarter finns 105 moderna lägenheter. Här bor du lugnt alldeles intill det natursköna Kalkbrottet. Bara några minuter från havet och Limhamns småstadsliv.

Bild: Visualisera Licens:Creative Commons Erkännande Dela likaVy från gata


Bofaktablad med planritningar (PDF-dokument, 8,6 MB)(PDF-dokument, 8,6 MB)

Om vårt kvarter och lägenheterna

Från ett nytt och modernt bostadskvarter, på en av Malmös mest attraktiva adresser, bor du ett stenkast från det karga men enastående vackra kalkbrottet. I vårt kvarter Stora Högesten finns fem stycken punkthus fördelade på fyra våningar och en femte takvåning.

Lägenheterna består av ettor, tvåor och treor med planlösningar som passar utmärkt för singelhushåll, par och mindre familjer. Rummen har genomgående vitmålade väggar och ekparkett. I badrummet grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Tvättmaskin och torktumlare. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Förråd finns i lägenheten.

Hälsa på i en lägenhet

Vy över området

Om Limhamns kalkbrott

Från ett nytt och modernt bostadskvarter, på en av Malmös mest attraktiva adresser, har du utsikt över ett kargt men enastående vackert landskap där tiden har stannat. Här har människans framfart inte synts till sedan 1994 då den gamla kalkindustrin stängdes för gott. Idag är Kalkbrottet ett unikt naturreservat där 1400 olika djur och växtarter lever sitt eget liv. Du kan njuta av Kalkbrottets natur genom gångbanor runtomkring.

Om Limhamn

Från ditt område har du promenadavstånd in till hjärtat av Limhamn. Här finns små udda butiker, mysiga fik och restauranger och allt du behöver av god samhällsservice. Du tar dig snabbt och lätt med buss och cykel till andra delar av Malmö. En cityförening levandegör stadskärnan året runt med allt från julfirande till olika sorters marknader, loppisar, allsångskvällar i hamnen och en hamnfestival sommartid.

Nära havet och naturen

Alldeles i närheten finns en sandstrand, djuphavsbad, kallbadhus och en småbåtshamn. Här ligger också Restaurang Kajutan med havsutsikt och Limhamns rökeri där du njuter av havets läckeheter och ser Malmös fiskare komma in med sin fångst. Nära ditt kvarter finns natursköna Lernacken och Hammars park med den trevliga temalekplatsen Hav. För dig som har hund finns en stor fin hundrastplats med agilitybana.

Vårt miljöarbete i nyproduktion

MKBs nyproduktion uppförs med stort fokus på god inomhusmiljö och låg energianvändning. Flera av MKBs nya byggnader har en lägre energianvändning än vad bygglagstiftning kräver. Genom att bygga med fokus på kvalitet säkerställs att byggnaden är energieffektiv över tid. En god inomhusmiljö är viktig för våra kunder. Vi ställer krav på och följer upp inomhusmiljöfrågor som fuktsäkerhet, radon, legionella, akustik, komfort och dagsljus. I utemiljön arbetar vi för att uppnå en hög biologisk mångfald och grönytefaktor som ger genomsläppliga markytor och förhindrar översvämning vid skyfall. Byggmaterial som används ska vara miljögodkända och registrerade i en loggbok.

Bildgalleri

Bild: Visualisera Licens:Creative Commons Erkännande Dela likaVardagsrum

Karta

Karta som visar hur du hittar hit

Adress:

Malmö Sverige

Fakta om Stora Högesten Limhamn

Byggstart:
April 2016
Uthyrning:
Etapp 1: Sommaren 2017                 Etapp 2: Hösten 2017
Planerad inflyttning:
Etapp 1: December 2017                 Etapp 2: Februari 2018
Intresseanmälan:

Boplats Syd

Antal lägenheter:
105 stycken
15 stycken 1 RoK 43 m2
35 stycken 2 RoK 53-54 m2
55 stycken 3 RoK 71-85 m2
Parkeringar/bilplatser:
Parkeringsplatser finns inom fastigheten. 2 bilpoolsplatser. Medlemskap i bilpool 5 år.
Balkong/terrass/uteplats:
Ja
Internet/TV/telefoni:
MKB Net (Bredband) och Connect TV (Kabel TV)
Husarkitekt:
Sews Arkitekter AB
Entreprenör:
ER-HO

Byggstatus

Andel slutförd 100%

Steg att genomföra

  1. Inflyttning, avklarad
  2. Byggnation, avklarad
  3. Planering och projektering, avklarad
  4. Klart, avklarad