Nyproduktion Sofia i Rörsjöstaden

Granne med den härliga Rörsjöparken finns detta fina boende för dig som vill njuta av ett bekymmerslöst, hållbart och enkelt liv mitt i city.

Bild: Jeanecke Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

Hyror 2018

Om kvarteret och lägenheterna

I det 6 våningar höga huset kommer det att finnas lägenheter i ett flertal typer och storlekar. Utbudet spänner från mindre enrumslägenheter till femrummare i form av större taklägenheter. Förutom lägenheter ska det bli ett LSS-boende med 11 lägenheter, en förskola och en restaurang. Runt kvarteret och på innergården anläggs utemiljöer med många träd och gröna, sköna, lummiga rum.

Lägenheterna får genomgående vitmålade väggar och ekparkett, i hallen svart klinker vid entrén. Hallen kommer att ha skjutdörrsgarderober. Badrummen får mörkgrått klinkergolv och matt vitt kakel på väggar, duschväggar i glas. I 4-5 rok finns gäst-WC med dusch. Det finns tvättmaskin och tortumlare i de flesta lägenheterna. Köket får blankt vitt kakel ovan diskbänk och vit köksinredning samt diskmaskin. De minsta lägenheterna har sovloft och sovalkov. Förråd finns i källaren till alla lägenheter.

De flesta lägenheter får balkong/uteplats och åt tre vädersträck får lägenheterna ingen insyn. I husen kommer det att finnas hissar och direktingång från gatuplan, vilket löser ett tillgänglighetsproblem i området där många av de äldre fastigheterna saknar hiss. Husen byggs med den senaste installationstekniken för att kunna erbjuda ett energieffektivt och hållbart boende.

Ett tak med gröna värden

På taket till kvarteret Sofia kommer det att finnas ett biodiversitetstak och solceller i en gynnsam kombination. Ett biodiversitetstak innehåller fler arter, har en högre biologisk mångfald och lockar fler insekter än den mer vanliga sortens sedumtak. MKB medverkar med kvarteret Sofia i utvecklingsprojektet BiodiverCity som stöds av den svenska innovationsmyndigheten Vinnova. I projektet ska det utvärderas hur biodiversitetstaket och solcellerna gynnar varandra. Här fungerar det gröna taket som ballast och gör att solcellerna inte behöver infästningar i takets tätskikt. Jord och vegetationen ger en positiv kylningseffekt som förbättrar solcellernas produktionskapacitet. Solcellerna å sin sida bidrar till att skapa en ökad artvariation då panelerna ger skilda mikroklimat genom olika fördelning av vatten, skugga och luftströmmar. Här bygger vi helt enkelt ett tak som bidrar till fler gröna värden i staden.

Om träden i kvarteret (PDF-dokument, 1009 kB)
Om staketet (PDF-dokument, 1,5 MB)

Stadsliv nära parker och kanalen

Kvarteret Sofia erbjuder ett modernt och annorlunda boende som passar par och singlar i alla åldrar och även barnfamiljen som gillar att bo i stan. Här finns närheten till den lummiga och vackra Rörsjöparken med fina lekplatser, trendiga caféer och restauranger. Ett litet stycke bort finns gågatan med små mysiga butiker och ett myllrande folkliv. Du tar dig enkelt till fots och med cykel till det mesta som gör livet gott att leva.

Vårt miljöarbete i nyproduktion

MKBs nyproduktion uppförs med stort fokus på god inomhusmiljö och låg energianvändning. Flera av MKBs nya byggnader har en lägre energianvändning än vad bygglagstiftning kräver. Genom att bygga med fokus på kvalitet säkerställs att byggnaden är energieffektiv över tid. En god inomhusmiljö är viktig för våra kunder. Vi ställer krav på och följer upp inomhusmiljöfrågor som fuktsäkerhet, radon, legionella, akustik, komfort och dagsljus. I utemiljön arbetar vi för att uppnå en hög biologisk mångfald och grönytefaktor som ger genomsläppliga markytor och förhindrar översvämning vid skyfall. Byggmaterial som används ska vara miljögodkända och registrerade i en loggbok.

Bildgalleri

Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

Kontakt lägenhet

Carl Carlsson

Telefon:

040-31 33 02

E-post:

Kontakt lokal

Lokaler

Anna Andersson

Kommersiell uthyrare

Telefon:

040-31 37 17

E-post:

Besöksadress:

Anna Andersson

Södra Förstadsgatan 47

Malmö

Byggstatus

Andel slutförd 50%

Steg att genomföra

  1. Planering och projektering, avklarad
  2. Byggnation, påbörjad
  3. Inflyttning, ej påbörjad
  4. Klart, ej påbörjad

Fakta om Sofia i Rörsjöstaden

Byggstart:
Maj 2016
Planerad inflyttning:
Etappvis från November 2018
Intresseanmälan:

Boplats Syd

Antal lägenheter:
177 stycken
72 st 1 Rok (25-44 kvm)
45 st 2 Rok (63-76 kvm)
11 st 3 Rok 1 st 3,5 RoK (98 kvm)
26 st 4 Rok (95-117 kvm)
12 st 5 Rok (108-120 kvm)
11 st LSS
Antal lokaler:
2 st
Parkeringar/bilplatser:
I källargarage. Medlemskap i bilpool 5 år.
Balkong/terrass/uteplats:
Ja av varierad storlek
Internet/TV/telefoni:
MKB Net (bredband) Connect TV (kabel TV)
Husarkitekt:
Tegnestuen Vandkunsten arkitektkontor

Karta

Karta som visar hur du hittar hit

Adress:

Malmö Sverige