Nyproduktion Rönnen i Katrinelund

Ett enkelt och hållbart stadsliv!
Inom vårt befintliga kvarter Rönnen i Kartrinelund har vi byggt ett hus med fem våningar och 39 moderna mindre lägenheter. Ett perfekt boende för par eller dig som studerar och lever singel.

Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

Bofaktablad

Om våra lägenheter

Våra lägenheter är ytsmarta och passar perfekt för det lilla hushållet. Väggarna har ljus tapet och golvet är i ekparkett. Badrummen har mörkgrå klinker och vitt kakel och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Köket har vit inredning och det är förberett för micro. I tvåorna är det förberett för diskmaskin. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. I det här huset går det inte att göra några tillval.

Det nya bostadshuset är ett mycket energieffektivt hus med en total energianvändning på 60 kWh/m2 Atemp.

Om Katrinelund

Kvarteret Rönnen ligger i området Katrinelund mellan Nobelvägen och Kontinentalbanan, söder om Sallerupsvägen. Det planeras också för en ny station vid Östervärn. Området har länge använts för olika sjukvårdsändamål. 1960 började bostäder byggas här och området präglas idag av i huvudsak hyresrätter från 1960-1970. Här finns också Rönnens grundskola och förskola, Rönnens gymnasium och MKBs studentbostäder. Den södra delen av området består av ett industriområde där bland annat stormarknaden Willys ligger.

Hållbart resande i fokus

Det centrala läget på vårt bostadskvarter har optimala förutsättningar för gång, cykel och kollektivtrafik. I samband med att vi bygger bostadshuset provar vi därför att ta bort parkeringsplatser till förmån för fler bostäder och minskad biltrafik. Detta leder också till en sundare boendemiljö och livsstil för de som bor här. Vi kommer bland annat att satsa mycket på cykeln som främsta transportmedlet. En trygg, säker och smart förvaring av cyklar och möjlighet att serva sin cykel är grunden till detta.

Cykelpool

Du som bor hos oss ansluts till en lådcykelpool i samband med inflyttning. Lådcykeln kan bokas i förväg och är placerad i ett förråd på gården. Den är bekväm vid utflykter och större inköp.

Bilpool

Vi kommer också att ha en bilpool i området. Bilpoolen placeras lättillgängligt för dig som boende i anslutning till övriga parkeringsplatser i området. Medlemskap ingår i hyran i 10 år.

Bildgalleri

Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

Karta

Karta som visar hur du hittar hit

Adress:

Malmö Sverige

Fakta om Rönnen Katrinelund

Byggstart:
Vinter 2017
Uthyrning:
Hösten 2017
Planerad inflyttning:
Mars 2018
Intresseanmälan:

Boplats Syd

Antal lägenheter:
39
19 stycken 1 RoK 35 m2
20 stycken 2 RoK 45 m2
Parkeringar/bilplatser:
Inom området
Balkong/terrass/uteplats:
Balkong eller uteplats
Internet/TV/telefoni:
MKB Net (Bredband) och Connect TV (Kabel TV)
Husarkitekt:
Arkitektbyrån Design
Entreprenör:
Peab

Kontakt lägenhet

Carl Carlsson

Telefon:

040-31 33 02

E-post:

Byggstatus

Andel slutförd 100%

Steg att genomföra

  1. Inflyttning, avklarad
  2. Byggnation, avklarad
  3. Planering och projektering, avklarad
  4. Klart, avklarad