Nyproduktion Pedalvagnen Sorgenfri

Från industriområde till nytt modernt bostadsområde

Sorgenfri är på väg mot en spännande resa från småskalig industristad till en modern och kreativ mötesplats. Utan att förlora sin själ på vägen. Pedalvagnen är vårt andra kvarter i detta nya bostadsområde med 52 lägenheter.

Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

Bofaktablad med planritningar

Om vårt kvarter och lägenheterna

Stora ytor inom det gamla norra delarna av Sorgenfri är i dag inte bebyggda. Nu ska MKB, tillsammans med Malmö stad och flera andra bostadsbolag, skapa ett helt nytt bostadsområde här. I kvarteret Pedalvagnen vi bygger 52 lägenheter av det mindre slaget. Det blir prisvärda lägenheter utmärkta för par och familjer som vill leva stadsliv. Kvarteret ligger ut med Industrigatan som kommer att få ett ansiktslyft och mer folkliv. De flesta lägenheterna får en trevlig utsikt ut mot resten av området.

Lägenheterna får genomgående vitmålade väggar och ekparkett. Klinker vid entré och garderober i hallen. Köket får vitt kakel ovanför diskbänken av grå mönstrad laminat. Det finns diskmaskin och avfallskvarn. Badrummen har vitt kakel och grått klinkergolv. Tvättmaskin och torktumlare finns i alla lägenheter och en bänkskiva av ljusgrå mönstrad laminat. Duschen har duschväggar. I det här huset kan du inte göra några tillval.

Hälsa på i en lägenhet

Vy över området

Om Sorgenfri

Området Sorgenfri står inför en stor spännande förändring där mångfald, variation, hållbarhet och grönska är viktiga ingredienser. I dag präglas kvarteren av småskalig industri som funnits där under mycket lång tid och av många vackra byggnader från tidigt 1900-tal. Här finns också ett av Malmös äldsta och finaste koloniområden, med prunkade grönska och snickarglädje.

Den nya stadsdelen i Sorgenfri ska präglas av ett rikt kulturliv där kreativa och konstnärliga verksamheter samsas med mysiga caféer och restauranger. Människor ska vilja mötas här, precis som de gjorde förr, då de träffades för att samarbeta och skapa i små verkstäder och fabriker. Genuina kvaliteter som redan finns ska bevaras och uppmuntras. Förebilder för det nya området är både Möllans brokiga folkliv och Västra hamnens hållbarhet. Allt detta sammantaget kommer att göra området attraktivt för både de som bor här och också för andra malmöbor och tillresta.

Vårt miljöarbete i nyproduktion

MKBs nyproduktion uppförs med stort fokus på god inomhusmiljö och låg energianvändning. Flera av MKBs nya byggnader har en lägre energianvändning än vad bygglagstiftning kräver. Genom att bygga med fokus på kvalitet säkerställs att byggnaden är energieffektiv över tid. En god inomhusmiljö är viktig för våra kunder. Vi ställer krav på och följer upp inomhusmiljöfrågor som fuktsäkerhet, radon, legionella, akustik, komfort och dagsljus. I utemiljön arbetar vi för att uppnå en hög biologisk mångfald och grönytefaktor som ger genomsläppliga markytor och förhindrar översvämning vid skyfall. Byggmaterial som används ska vara miljögodkända och registrerade i en loggbok.

Bildgalleri

Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

Karta

Karta som visar hur du hittar hit

Adress:

Malmö Sverige

Fakta om Pedalvagnen i Sorgenfri

Byggstart:
April 2016
Uthyrning:
Sommar 2017
Planerad inflyttning:
December 2017
Intresseanmälan:

Boplats Syd

Antal lägenheter:
52 st
1 RoK – 16 st – ca 32-37 kvm
2 RoK – 18 st – ca 38-70 kvm
3 RoK – 13 st – ca 71-80 kvm
4 RoK – 5 st – ca 87-90 kvm
Balkong/terrass/uteplats:
Balkong
Internet/TV/telefoni:
MKB Net (Bredband) Connct TV (Kabel TV)
Husarkitekt:
Stadstudio
Entreprenör:
Peab

Byggstatus

Andel slutförd 100%

Steg att genomföra

  1. Inflyttning, avklarad
  2. Byggnation, avklarad
  3. Planering och projektering, avklarad
  4. Klart, avklarad