Nyproduktion Hisstornet Limhamn

Småstadsidyll vid havet

Med sin småstadskänsla, sitt lugn, gemenskapen mellan invånarna och närheten till havet, är Limhamn ett av Malmös mest eftertraktade områden.

Bild: Visualisera Licens:Creative Commons Erkännande Dela likaInnergård

Nu står Limhamn inför en spännande utveckling där moderna höghus och öppna kvarter, på ett varsamt och estetiskt sätt, möter trånga gränder och låga gatuhus från förr. Se kvarteret Hisstornet i 3 D

Hälsa på i en lägenhet

Om vårt kvarter och lägenheterna

Nära havet i Limhamns läge kommer MKB att skapa två nya kvarter, Hisstornet och Sluringen, med totalt cirka 290 lägenheter och några lokaler för affärsverksamhet. Till största delen blir kvarteren fyllda av bostäder och någon mindre samhällsfunktion eller affärsverksamhet. Lägenheterna kommer att bli i storlek om 1-5 rum och kök. Alla lägenheter har badrum med toalett och dusch och det finns tvättmaskin och torktumlare. En del av lägenheterna har en egen stor, möblerbar balkong eller terrass att njuta havsbris på. Det finns också en gemensam välutrustad tvättstuga för varje kvarter och under huset ett parkeringsgarage.
Planritning i 3 D med möblering (Bild, 806 kB)

Vi vill uppmärksamma er på att enstaka element i vissa lägenheter är placerade på en innervägg vilket kan påverka möbleringen av rummet. Anledningen till placeringen är att det värmebehov som är framräknat kräver ett element som är större än vad som kan placeras under det aktuella rummets fönster. I övrigt är elementen placerade under eller i närheten av fönster men kan även vara placerade på en innervägg. Elementen är markerade i svart på respektive planritning.

Om Limhamn

Limhamn är en småstad i storstaden med en alldeles egen själ. Här finns ett charmigt utbud av unika butiker, trendiga restauranger och mysiga caféer. En lång strandpromenad, sandstrand, djuphavsbad och en småbåtshamn gör att många lockas av att bosätta sig här. I Limhamn finns också en cityförening som levandegör stadskärnan hela året. Här arrangeras allt från julfirande till olika sorters marknader, loppisar och allsång i hamnen.

Nära naturen och havet

Våra bostadshus har ett fantastiskt läge. Nära både Sibbarp och Ribersborg med vidsträckta grönområden, sandstränder och trevliga småbåtshamnar. Limhamns rökeri ligger bara en kort promenad bort där du kan se Malmös fiskare komma in med sin fångst och njuta av havets läckerheter. I Limhamns småbåtshamn ligger populära Restaurang Kajutan med havsutsikt och allsångskvällar på sommaren. Nära Limhamns läge finns också en trevlig hundrastplats och goda möjligheter till rekreation och motion. I Limhamn finns flera fina lekplatser och två av Malmös fina temalekplatser, Hav och Betong.

I Limhamn har du allt du behöver av god samhällsservice och ett stort och brett utbud av affärer. Med buss och cykel tar du dig snabbt och smidigt in till stadskärnan och andra delar av Malmö.

Vårt miljöarbete i nyproduktion

MKBs nyproduktion uppförs med stort fokus på god inomhusmiljö och låg energianvändning. Flera av MKBs nya byggnader har en lägre energianvändning än vad bygglagstiftning kräver. Genom att bygga med fokus på kvalitet säkerställs att byggnaden är energieffektiv över tid. En god inomhusmiljö är viktig för våra kunder. Vi ställer krav på och följer upp inomhusmiljöfrågor som fuktsäkerhet, radon, legionella, akustik, komfort och dagsljus. I utemiljön arbetar vi för att uppnå en hög biologisk mångfald och grönytefaktor som ger genomsläppliga markytor och förhindrar översvämning vid skyfall. Byggmaterial som används ska vara miljögodkända och registrerade i en loggbok.

Bilderna är visualiseringar och viss avvikelse kan förekomma.

Bildgalleri

Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

Karta

Karta som visar hur du hittar hit

Adress:

Malmö Sverige

Fakta om Hisstornet Limhamn

Byggstart:
2015
Planerad inflyttning:
Etapp 1, 16 feb 2017, etapp 2 beräknad till 1 juni 2017.
Intresseanmälan:

Intresseanmälan för etapp 2 är öppen mellan 6 februari till och med 15 februari via Boplats Syd.

Antal lägenheter:
162
1 rum och kök 1 st
2 rum och kök 78 st
3 rum och kök 73 st
4 rum och kök 5 st
5 rum och kök 4 st
6 rum och kök 1 st
Antal lokaler:
1 st
Parkeringar/bilplatser:
garage
Internet/TV/telefoni:
MKB Net (Bredband), Connect-TV (kabel TV)
Husarkitekt:
LINK arkitekter

Byggstatus

Andel slutförd 100%

Steg att genomföra

  1. Inflyttning, avklarad
  2. Byggnation, avklarad
  3. Planering och projektering, avklarad
  4. Klart, avklarad