Nyproduktion Hermod i Hyllie

Med världen runt hörnet!

I kvarteret Hermod i Hyllie har vi ett annorlunda bostadhus med modern industrikaraktär och spännande lägenheter . En del har unika loft och etagevåningar.

Bild: Visualisera Licens:Creative Commons Erkännande Dela likaHermod mot gata

Se kvarteret Hermod i 3 D

Broschyr_kvarteret_Hermod (PDF-dokument, 2,6 MB)
Film om Hyllie

Om vårt kvarter och lägenheterna

I kvarteret Hermod på Hyllie Allé har vi skapat 3 hus varav ett gårdshus. Husen har en industriell modern karaktär och rymmer 53 välplanerade hyresbostäder. Lägenheterna är fördelade på tre hus med fyra och fem våningar samt ett gårdshus med tre våningar och en gemensam takterrass. Det är små lägenheter med ytsmarta planlösningar. De flesta är genomgående enrumslägenheter, en del med loft och etagevåning.

Om Hyllie

Hyllie är Malmös nya mötesplats för den moderna medvetna människan. Här shoppar du det senaste i trendiga butiker, kollar in säsongens bästa underhållning på Malmö Arena och besöker några v Sveriges mest intressanta utställningar på Malmömässan. Du är också mitt i navet av goda kommunikationer som vetter mot hela världen. Till storstadspulsen i Köpenhamn tar du dig på bara 30 minuter.

Fokus på hållbarhet och miljö

I Hyllie är miljö och hållbarhetsperspektivet viktigt och det ska det vara lätt att göra rätt och leva gott. En väl utbyggd kollektivtrafik, cykelvägar och bilpooler bidrar till en stadsmiljö med mindre buller och en renare luft. Bostäderna inreds med funktionella lösningar för källsortering och matresterna från området omvandlas till biogas. Ekonomiska och sociala dimensioner samverkar också.

Nära grönområden och parker

Hyllie växer där Malmö möter Söderslätt och naturen finns precis runt hörnet. Diagonalt genom området löper Tygelsjöstigen. En gång- och cykelväg som knyter samman Allétorget vid Hyllie allé med det omgivande slättlandskapet. Allétorget ska fungera som en lokal mötesplats för boende i kvarteren längs Hyllie allé.

I västra Hyllie kommer ett stort rekreationsområde att skapa möjligheter för att jogga, cykla, rida eller bara ta en skön promenad.

Den närliggande vattenparken är en vacker och sinnlig park där du kan känna vattnets närvaro på olika sätt. Vattenparkens huvudentré ligger vid Hyllie stationstorg men den kommer att nås från alla håll och vara öppen dygnet runt.

Vårt miljöarbete i nyproduktion

MKBs nyproduktion uppförs med stort fokus på god inomhusmiljö och låg energianvändning. Flera av MKBs nya byggnader har en lägre energianvändning än vad bygglagstiftning kräver. Genom att bygga med fokus på kvalitet säkerställs att byggnaden är energieffektiv över tid. En god inomhusmiljö är viktig för våra kunder. Vi ställer krav på och följer upp inomhusmiljöfrågor som fuktsäkerhet, radon, legionella, akustik, komfort och dagsljus. I utemiljön arbetar vi för att uppnå en hög biologisk mångfald och grönytefaktor som ger genomsläppliga markytor och förhindrar översvämning vid skyfall. Byggmaterial som används ska vara miljögodkända och registrerade i en loggbok.

Bilderna är visualiseringar, viss avvikelse kan förekomma.

Bildgalleri

Bild: Visualisera Licens:Creative Commons Erkännande Dela likaHermod innergård

Karta

Karta som visar hur du hittar hit

Adress:

Malmö Sverige

Fakta om Hermod Hyllie

Byggstart:
April 2015
Uthyrning:
Samtliga lägenheter är uthyrda
Planerad inflyttning:
1 december 2016
Intresseanmälan:
Via Boplats Syd
Antal lägenheter:
35 st 1 rum och kök
5 st 1 rum och kök med loft (loft 2,5-3 kvm)
5 st 2 rum och kök med ateljé (20,5-23,5 kvm)
4 st 2 rum och kök
1 st 3 rum och kök med ateljé (ateljé 25 kvm)
3 st 3 rum och kök
Parkeringar/bilplatser:
Medlemskap i bilpool ingår i 5 år. Garage och parkeringsplatser finns i närheten.
Balkong/terrass/uteplats:
Gemensam takterrass på gårdshuset
Internet/TV/telefoni:
MKB Net (Bredband), Connect TV (kabel-TV)
Husarkitekt:
JUUL | FROST Arkitekter
Planarkitekt:
Malmö Stad

Kontakt lägenhet

Hyresfrågor

Sandra Jönsson

Lägenhetsutvecklare

Telefon:

040-31 34 04

E-post:

Kontakt lokal

Lokaler

Anna Andersson

Kommersiell uthyrare

Telefon:

040-31 37 17

E-post:

Besöksadress:

Anna Andersson

Södra Förstadsgatan 47

Malmö

Byggstatus

Andel slutförd 100%

Steg att genomföra

  1. Inflyttning, avklarad
  2. Byggnation, avklarad
  3. Planering och projektering, avklarad
  4. Klart, avklarad