Nyproduktion Greenhouse i Ekostaden Augustenborg

Ett grönt, enkelt och smart liv

Vårt gröna livsstilsboende gör det enkelt att ha en modern och klimatsmart livsstil. Ett boende utöver det vanliga där det är lätt att göra rätt!

Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

Film om hur det är att leva och bo Greenhouse

Fakta om Greeenhouse hållbara koncept (PDF-dokument, 6,7 MB)

Planritningar (PDF-dokument, 3,9 MB)

in english

I Greenhouse får du ett hem som är innovativt inom energi, miljöteknik, odling, livsstilsfrågor och social gemenskap. Greenhouse är certifierat enligt Passivhus och Miljöbyggnad guld och har bland annat smarta elnät, gröna tak och tak med solceller, enkla och smarta lösningar för källsortering samt separat mätning och debitering av varmvatten och el.

Om våra odlingslägenheter i höghuset

I höghuset har samtliga lägenheter odlingsbalkonger om 20 kvadratmeter med 11 meter lång odlingsyta som skapar fantastiska möjligheter till odling. Balkongen är indelad i två klimatzoner – en del är inglasad för att förlänga odlingssäsongen medan en del är öppen. Balkongen är försedd med vattenutkastare och golvbrunn. Varje lägenhet har två utgångar till balkongen och en liten växtverkstad för hantering av plantor. Tvårumslägenheterna högst upp i huset har också en gemensam takterrass.

Om våra etagelägenheter med terrasser

Etagelägenheterna beskrivs bäst som radhus, skillnaden mot andra radhus är att det finns ett radhus ovan eller under det egna radhuset.

Om Ekostaden Augustenborg

Greenhouse ligger i Ekostaden Augustenborg som har en lång historia av omfattande satsningar för ett mer socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart bostadsområde. Här finns ett unikt öppet dagvattensystem, gröna tak, miljöhus och gröna utemiljöer. Ekostaden är idag ett testområde för MKB:s nya miljölösningar. Här har många goda idéer testats och utvecklats tillsammans med boende i området.

Lådcykelpool

I Greenhouse finns en lådcykelpool där boende kan boka och låna Greenhouse två lådcyklar. Det finns gott om cykelplatser både ute och inne och en cykelverkstad med verktyg och instruktioner om att till exempel laga en punktering. Det finns flera vägar ner till källaren med tagläsare eller hiss. Cykelförvaringen och låsbara skåp för att ladda elcykelbatterier. I Greenhouse vill vi att cykeln ska vara första valet vid nära transporter men för längre resor erbjuder vi också gratis medlemskap i 5 år i en bilpool. 6 parkeringsplatser finns i garaget varav två med laddstolpar.

Gemensam odling

På takterrassen finns odlingslotter på över 200 kvadratmeter. Det kupolformade växthuset är en naturlig träffpunkt, men också en möjlighet att odla mer exotiska grödor. Husets fjortonde våning bjuder också på odlingsmöjligheter och frostfri vinterförvaring av växter. De som bor i Greenhouse erbjuds kunskapsstöd i odling via ett odlingsnätverk och vi arrangerar också träffar och workshops där de kan dela med sig av sina tips och utbyta erfarenheter.

Att hyra i Greenhouse

Lediga lägenheter utannonseras på boplatssyd.se. Till skillnad från andra lägenheter sker tilldelningen utifrån intresse för konceptet Greenhouse i kombination med kötiden hos Boplats Syd. Läs om det här.

Bildgalleri

Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

Karta

Karta som visar hur du hittar hit

Adress:

Malmö Sverige

Fakta om Greenhouse i Augustenborg: Klart

Byggstart:
2014
Uthyrning:
Alla lägenheterna är bokade. Lediga lägenheter publiceras på Boplats Syd.
Intresseanmälan:
Boplats Syd
Antal lägenheter:
22 stycken 2 rum och kök
10 stycken 3 rum och kök
4 stycken 4 rum och kök
8 stycken 5 rum och kök
12 stycken studentrum i kollektivboende
Antal lokaler:
4 st
Parkeringar/bilplatser:
Ja 16 garageplatser, medlemskap i bilpool ingår i 5 år
Balkong/terrass/uteplats:
Ja till alla lägenheter
Internet/TV/telefoni:
MKB Net, Connect TV
Husarkitekt:
Jaenecke Arkitekter
Entreprenör:
NCC

Kontakt lägenhet

Lediga lägenheter

Sara Dahlin

Lägenhetsutvecklare

Telefon:

040-31 35 36

E-post:

Byggstatus

Andel slutförd 100%

Steg att genomföra

  1. Inflyttning, avklarad
  2. Byggnation, avklarad
  3. Planering och projektering, avklarad
  4. Klart, avklarad