Nyproduktion Gjuteriet Limhamn

Drömläge nära hav och strand

Ett stenkast från det glittrande sundet och Ribersborgsstranden ligger vårt kvarter Gjuteriet. Här ska det bli 151 rymliga lägenheter och fem radhus för både stora och små familjer. En förskola blir klar hösten 2019.

Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika

Om kvarteret och lägenheterna

Det blir lägenheter från ettor upp till femmor och en lokal för affärsverksamhet. 2019 öppnar en förskola med fem avdelningar.

Kvarteret har bästa tänkbara läget med utsikt ut mot Öresund. Känslan av hav och platsens historia med kalksten och industri har varit utgångspunkten vid skapandet av kvarterets karaktär. Det består av ett hus med fem våningar och ett med fyra våningar samt 5 stycken radhus med två våningar. Husen blir vita och en del har sedumtak. Inom kvarteret ska det också finnas en förskola med tre våningar och en lokal för affärsverksamhet.

Innergården får växtlighet i form av träd, buskage, häckar och bersåer och det skapas sköna rum för att umgås, leka och koppla av. De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats och en del får utsikt ut över Öresund.

Det är vitmålade väggar och ekparkett i alla rum och grått klinker vid entrén. En del lägenheter är genomgående och de flesta har balkong.

Köket har vit inredning, grått kakel ovanför diskbänken och grå bänkskiva i laminat. Det finns diskmaskin och är förberett för micro.

Badrummet är helkaklat i vitt och har gråbrunt klinkergolv. Det finns spegelskåp, dusch med duschvägg, tvättmaskin, torktumlare, handdukstork och hänganordning för tvätt.

Hållbart resande i fokus

I det här bostadskvarteret gör vi en kraftfull satsning på att främja cyklande och resande med kollektivtrafik. I planerana finns en cykelaffär och cykelverkstad som ska placeras på hörnet mot Limhamnsvägen-Geijersgatan där du som kund kan pumpa cykeldäcken, serva eller få service på din cykel. Här kommer också en cykelpool att finnas med elcyklar, el-lådcyklar och cykelkärror.

Vi vill också ordna en årlig cykelträff för dig som bor i kvarteret där vi informerar och inspirerar till cykling och till att utnyttja de mobilitetsåtgärder som finns i boendet. Vi erbjuder också gratis bilpoolsmedlemskap i 10 år.

Om Limhamn

Du som bosätter dig i kvarteret Gjuteriet har glädjen att bli granne med det mesta som gör livet gott att leva. Inom räckhåll finns både Limhamns småstadsliv, hav och stad, vidsträckta stränder och härliga grönområden. Här kopplar malmöbor av året runt och sommartid är det här det mesta händer. Bland annat arrangeras årligen segling och surfevent, fälttävlan, triathlon och massor med gratis sportaktiviteter för barn och unga. För dig som gillar hundar finns här en stor, fin rastplats med hundbad och agilitybana.

Bildgalleri

Licens:Creative Commons Erkännande Dela lika5 rum och kök övervåning

Kontakt lägenhet

Ismail Gültekin

Telefon:

040-31 33 32

E-post:

Kontakt lokal

Lokaler

Anna Andersson

Kommersiell uthyrare

Telefon:

040-31 37 17

E-post:

Besöksadress:

Anna Andersson

Södra Förstadsgatan 47

Malmö

Byggstatus

Andel slutförd 50%

Steg att genomföra

  1. Planering och projektering, avklarad
  2. Byggnation, påbörjad
  3. Inflyttning, ej påbörjad
  4. Klart, ej påbörjad

Fakta om Gjuteriet Limhamn

Byggstart:
Januari 2017
Planerad inflyttning:
Etapp 1 - 62 st lägenheter inflyttning januari 2019. Etapp 2 - 89 st lägenheter november 2019
Intresseanmälan:

Boplats Syd

Antal lägenheter:
151
18 st 1 RoK
32 st 2 RoK
64 st 3 RoK
28 st 4 RoK
9 st 5 RoK
Antal lokaler:
1 st
Parkeringar/bilplatser:
Garage under kvarteret
Balkong/terrass/uteplats:
Ja till alla lägenheter utom 1RoK
Internet/TV/telefoni:
MKB Net (Bredband) Connect TV (Kabel TV)
Planarkitekt:
Chroma Arkitekter
Entreprenör:
PEAB

Karta

Karta som visar hur du hittar hit

Adress:

Malmö Sverige